hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Ikke toleranse og nestekjærlighet

0
Publisert: 16.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 07:15

Hvis du mener at Koranen har et aggressivt og lite tolerant budskap ovenfor annerledes tenkende, vil jeg anbefale deg å lese i Bibelen. Budskapet i 5. mosebok oser ikke akkurat av nestekjærlighet og toleranse. Les spesielt i kapittel 13. Her kan du lese hva som skal gjøres med folk som tilber andre guder; Finner man bevis for at noen i byen tilber andre guder skal alle i byen drepes, både folk og fe, ingen skal skånes. Alle verdisaker skal brennes, hele byen skal legges øde. Ingenting skal noensinne bygges der igjen og stedet skal være bannlyst i evig tid.

Mange kristne vil si at dette var loven etter den gamle pakten, og at vi nå lever etter en ny pakt. Men loven og de ti budene gjelder også etter den nye pakten; Jess sier, ifølge flere av evangelistene, «Jeg er ikke kommet for å oppheve loven, men for å fullbyrde den». Med den nye pakten kom tilgivelsen, men tilgivelsen gjelder bare for dem som tror at Jesus er Messias. Så hvis du er en bokstavtro kristenfundamentalist og føler du må kverke alle mennesker i alle verdens byer, vil de fleste synes det blir en noe drøy forståelse av Bibelen.

I 5. mosebok kapittel 21 vers 18 – 21 står det: «Det kan hende at en mann har en trassig og opprørsk sønn som ikke vil høre på sin far og mor og ikke adlyder dem, selv om de straffer ham. Da skal faren og moren ta ham og føre ham til de eldste i byen, til byporten, og si til de eldste i byen: «Denne sønnen vår er trassig og opprørsk og vil ikke høre på det vi sier. Han er en fråtser og en dranker!» Da skal alle mennene i byen steine ham i hjel».

Med en slik praksis hadde det vel ikke være mange byer eller tettsteder som kunne stille guttelag i fotball?

Miljøpartiet De Grønne Ringsaker

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke