hacklink
18. sep
 
Illustrerer norsk antisemittisme
Jeg ser i HA 18. mai to innlegg som illustrerer den typiske norske antisemittismen.

Publisert: 23.mai.2018 16:23
Oppdatert: 23.mai.2018 16:29

Den ene skriver om det han kaller «Guds utvalgte», mens Kristin Knudsen får ikke sove om natten på grunn av Israels reaksjon på Gaza-stripen.

Ordet betyr vel egentlig «uvilje eller hat»mot jøder. Det er iallfall meget sterke strømninger av dette i Norge og har vært det i mange år. Kanskje fordi vi har så få jøder boende hos oss, og de få som er, gjemmer seg litt bort fordi de kjenner til dette «jødehatet».

Faktum er at det som skjer i dag på Gaza stripen er et resultat av president Trumps private politikk (uten noen godkjenning av Congress). President Trump vet godt at i de største delstatene som New York og California bor svært mange innflytelsesrike jøder. Ved å trumfe igjennom sin Jerusalem politikk, kan han antakelig sikre seg 4 nye år i Det hvite hus, hva betyr det for Trump at det blir bråk blant palestinere?

Men i Norge og i Hamar gir jo dette en herlig anledning for Israel motstandere til å vise sin sympati for Palestinerne. Palestinerne har jo ingen sympati blant landene i Midtøsten, og om lag 1 million Palestinere bor fredelig og stille i selve Israel, ja kanskje endog på de «okkuperte områdene».

Jeg tenker da på vårt nabofolk i Finland. Uten noen provokasjon ble Finland angrepet av Sovjet i 1939/40. Finland ble fratatt en havneby og kyststripe ved Barentshavet for å gi Sovjet adgang til en isfri havn i nord. Finland ble fratatt byen Viborg og sin strandlinje i Karelen. Men ingen i Norge eller i Hamar protesterer på vegne av vårt nabofolk, men de skriker straks opp når et folk de overhodet ikke kjenner noe til, vil ha noe som Israel tok som krigsbytte etter det Palestinske angrepet på Israel i 1965. Dette gjør de uten å forstå at de illustrerer det normale norske jødehatet – antisemittismen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke