buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ingen bør sove godt om natten

Publisert: 11.mai.2017 23:02
Oppdatert: 11.mai.2017 23:39

Ti år etter at spilleautomatene forsvant oppleves situasjonen for de med spilleproblemer verre en noen gang, skriver Magnus Eidem i HA 6. mai.

Som investor og gründer har jeg fulgt den norske spillbransjen i mange år, og jeg må si meg enig med Eidem, situasjonen er ille for de spillavhengige. Dessverre ser det ikke ut til at våre politikere forstår alvoret. Drastiske endringer må til, og inntil da bør verken politikerne, Norsk Tipping eller andre spillselskaper sove godt om natten.

Hensikten med dagens spillmonopol var primært å beskytte spillere. Nå bidrar modellen isteden til en forverring av tilstanden. Dagens teknologi har ført til at stadig flere nordmenn spiller hos europeiske spillselskaper. Dette har gjort at Norsk Tipping, i et forsøk på å konkurrere, har økt sin markedsføring enormt. Resultatet er ytterligere press på de spilleavhengige.

Siden de europeiske spillselskapene ikke blir kontrollert av norske myndigheter, betaler de heller ikke skatter og avgifter til Norge. Spillmonopolet fungerer dermed som en skattefritaksmodell for europeiske spillselskap. Siden stadig flere land i Europa innfører skatteplikt og lisens, blir Norge gradvis mer lukrativt for spillselskapene og presset bare øker.

Denne utviklingen må stanses. Gjennom skatter, avgifter og et strengt lisensregelverk vil man kunne regulere situasjonen langt bedre enn i dag. Man vil også kunne innføre et sentralt register for risikospillere, hvor spillere kan reservere seg mot alle aktører på ett sted. Et slikt register har gitt svært gode resultater i Danmark.

Stadig flere hjelpeorganisasjoner for spillavhengighet tar til orde for endringer i dagens system. Det er på tide at også politikerne våkner.

investor og gründer

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat