Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ingen fra de eldre
TT og eldrerådene.

Publisert: 15.sep.2015 04:00
Oppdatert: 15.sep.2015 13:12

Leder av eldrerådet i Kongsvinger, er meget bekymret, over at det ikke er noen fra de eldre som sitter i tildelingsnemda for TT og den samme bekymring har også eldrerådet i fylke.

Undertegnede synes denne bekymringen er uforstående, når en vet at alderen på de som er oppnevnt av fylke, er rundt 70 år gamle. Stiller en følgende spørsmål til en person, som er ca. 30 år, er de i nemda unge, eller gamle? Jeg tror svaret blir eldre.

TT er en ordning for funksjonshemmede, og alder er ikke noe kriteriet eller hemsko, for undertegnede vet at mange eldre, helt opp i over 90 år gamle, som er blitt tildelt TT. Men ikke på grunn av alder, men på grunn av sin funksjonshemning.

I kriteriene for søknad om tildeling av TT. Står det ingen ting om alder, kun om personen har en funksjonshemning, og da spiller vel ikke alderen på personene i nemda noen rolle.

Vi i Norges blindeforbund Hedmark, hadde satt meget stor pris på, om eldrerådene i fylke brukte sin energi på å forbedre den ordningen som vi har i dag.

Nå i disse dager skal det lages et nytt budsjett for Hedmark fylke, og her bør rammen for TT. Utvides kraftig, for den har hvert på 14 millioner siden 2004, og vi i Hedmark har blitt et av de aller dårligste fylkene på TT i Norge de siste årene.

Men dere i eldrerådene, er ikke alene om dårlig kunnskap om TT for funksjonshemmedes råd i Hedmark, hadde også glemt å gi innspill til budsjettet for 2016 om TT-rammen i fylket.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke