17. sep
Hytte: Fint å ha hytte i Ringsaker, men dyrt. Foto: Berit Roald, NTB scanpix
 
Ingen hytte for pensjonisten
Mer fritid og mer hytteliv og gleder, var det mange som håpet på.

Publisert: 27.nov.2017 14:04
Oppdatert: 27.nov.2017 14:14

Men en må bare innrømme det, utgiftene på å ha hytte på fjellet i Sjusjø-området er etter hvert blitt så høyt at bare den med gode inntekter og lite gjeld kan makte det. Det er ikke noe for en med heller liten pensjon etter et langt arbeidsliv, en pensjon som minsker etter hvert ifølge bestemmelsene som er kommet.

En hytteeier søkte trøst hos ordføreren vår i Ringsaker, men som rimelig er har ikke hun mye trøst å gi. Å få gå fra utedo til klosett inne, er jo nærmest blitt et krav. Likså å få tatt seg en dusj når en kommer hjem til hytta etter en skitur eller vandring sommer og høst.

Skal en spandere kanskje en halv million her eller enda mer hvis en må bygge på hytta for å få vann og kloakk inn, kommer jo også de faste årlige utgiftene inn i dette regnskapet. For ei hytte på Storåsen har nå to hytteeiere hver for seg regnet ut at beløpet blir ca. 30 000 kroner, pluss strøm pluss serviceavgift pluss bomavgift hver gang en passerer bommen. Andre med hytte lenger inn på fjellet har høyere tall.

Når en i tillegg har boutgifter på hjemmet sitt, kan en forstå at mange ser seg nødt til å selge hytta si. En må bare innrømme det, å eie hytte på fjellet er bare for de velsituerte, slik er det blitt. Regnskapet til de som har kjøpt leilighet og leier ut når de ikke er der sjøl, kunne vært interessant å få se. Behovet for å få leie er jo stort. «No booking», ikke noe ledig nå 19 november, fikk utlendinger vite som ønsket seg til Sjusjøen.

Heldig er vi som bor i Ringsaker og som er så nært fjell og sjø at vi kan ta dagsturer og til og med komme inn i varmen til kaffe og vafler på fjellturene våre. En kan jo forstå at de som bor lenger unna, gjør hva de kan for å få beholde hyttene sine.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke