Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Tog: Øst eller vest som ny trase, ingen katastrofe for byen, mener Audun M. Jensen.
 
Ingen katastrofe med øst eller vest
Som leder av Disen Hagebys Vel er jeg tilfreds med at trasé øst skal utredes grundigere.

Publisert: 21.aug.2017 20:10
Oppdatert: 21.aug.2017 20:14

Både Disen Hagebys Vel og Briskebyen velforening mente at kommunestyrets vedtak 21. desember i fjor ble gjort på et mangelfullt grunnlag. Regjeringen var enig i det, og har bedt kommunen/Bane NOR planlegge bedre.

Jeg håper selvsagt at utredningene vil problematisere trasè øst ytterligere. Dersom regjeringen på tross av de negative konsekvensene velger trasè øst, vil Disen Hagebys Vel respektere beslutningen og jobbe for best mulig avbøtende tiltak. Valg av trasè øst vil bli lettere å godta for alle som blir direkte berørt når prosessen har vært akseptabel.

Uansett trasévalg vil mange miste sine hus og få sitt kjære nærmiljø helt eller delvis rasert. Det er viktig at politikere/aksjonister respekterer og viser forståelse for de som blir hardest rammet. Nåelleraldri-aksjonistene feiret nærmest uhemmet da statsministeren/regjeringen offentliggjorde sin øststøtte og utsettelse av saken. Jeg opplevde feiringen som lite taktfull overfor de som blir direkte berørt.

At Knut Faldbakken skifter side i politikken kun på grunn av jernbanesaken, vitner også om overraskende mangel på verdiperspektiver. Er det ikke andre verdier som for eksempel arbeid mot rasisme, terror/ekstremisme, fattigdom og økende forskjeller, flere folk i arbeid, bedre integrering, arbeid for bedre psykisk helse/mindre mobbing og en bedre hverdag for de eldre, som bør vektlegges mer enn hvor dobbeltsporet skal gå gjennom Hamar? Og Bane NOR klarer nok å bygge dobbeltsporet uten at det skal minne om den krigsødelagte byen Aleppo (jfr. Knut Faldbakkens kronikk i HA 17.08.17).

Hamar har vært delt i synet om trasévalg i lang tid. Politikere/aksjonister oppfordres til å vise mer raushet på tvers av de steile frontlinjene. Aksjon forsoning synes jeg nå bør igangsettes istedenfor en videre opptrapping av «borgerkrigen». Jernbanesaken er kanskje den mest kompliserte og følelsesladete saken i Hamars historie. Ingen sitter på fasiten, men mange har sterke overbevisninger.

Alle som engasjerer seg vil det beste for Hamar. Men verken trasè øst eller trasè vest vil bli noe katastrofe for Hamar. Kommunikasjonen mellom øst- og vesttilhengerne bør preges av mer gjensidig respekt og mindre «hatretorikk» fra spesielt øst-aksjonistene. Skjer ikke det, tror jeg det kan ta lang tid før sårene fra den betente og kaotiske debatten vil gro.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke