hacklink
18. sep
 
Ingen legitimasjon

Publisert: 19.aug.2019 16:00
Oppdatert: 19.aug.2019 16:15

Selv Einar Busterud må vise legitimasjon når han kommer for å stemme. Det kunne man lese i HA 13. august. Einar hadde helt sikkert ikke noe problem i så måte, verre var det for undertegnede da jeg ville avgi min stemme ved forrige valg, selv om det var anordnet, en veldig grei mulighet for oss som bor på Prestrud. For at vi kunne få stemme uten å dra ut med våre rullatorer og rullestoler, men da jeg ble bedt om å vise legitimasjon, hadde jo jeg ikke noe slikt.

Mitt eneste legitimasjonsbevis tok jo politiet fra meg uten grunn for 11 år siden. Da jeg ikke hadde gjort noen verre forbrytelse en at jeg hadde blitt invalid av hjerneslag.

Det i det lille valglokalet var noen mennesker som kunne gå god for at jeg var den rette som bar navnet Olav Engeland fikk jeg under tvil likevel avgi min stemme ved valget det året også.

En gang senere, klarte min datter å skysse meg til politistasjonen, der jeg fikk ordnet meg med pass, så dette året skal jeg stolt vise frem et elegant pass til valgstyret. Om politiet har arkivert eller destruert mitt førerkort, er ikke lenger noe interessant. Aldri i mitt resterende liv kan jeg klare å sette meg bak et bilratt, basta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke