16. sep
 
Ingen nyhet at Espa og Tangen samarbeider

Publisert: 01.mar.2017 14:09
Oppdatert: 01.mar.2017 14:15

Av høringsuttalelser fra FAU ved Tangen Skole legges det i avisoppslag vekt på at mange relasjoner mellom Tangen og Espa allerede er på plass i dag. At Espa og Tangen samarbeider er vel ingen nyhet.

Det er vel heller ingen nyhet at det på sosiale media dessverre fra tid til annen kommer negative enkeltuttalelser som ikke går i favør av godt samarbeide. Slikt skal vi alle heve oss over. Det representerer ikke flertallet. Jeg håper jeg har hele befolkningen her sør i kommunen med meg når jeg sier at det lokale samarbeidet skal utvikles på en positiv måte for hele Stange-Sør. Vi har ingen tid å miste.

Målet må være å sammen skape et robust og kraftfullt lokalmiljø i denne del av kommunen med utvikling og vekst som primære ledetråder. Rundt disse begrepene er det en utømmelig mengde muligheter og oppgaver. Disse må vi være sammen om å løse i en løpende dialog med Stange kommune som skal «supporte» oss, og følge opp vårt arbeid med raske beslutninger.

Vi representerer innfallsporten til Hedmark og alt det fantastiske fylket har å by på. Vi er også innfallsporten til Stange kommune, og i vår markedsføring av Stange-Sør må fokuset være rettet mot det spesielle vi står for:

• En fantastisk natur med muligheter for alle typer aktiviteter

• Et rikt foreningsliv med tilbud til de fleste interesser og aldre

• Et skole- og barnehagetilbud som i størrelse dekker behovet selv ved økt tilflytting

• Et nærbutikk-tilbud som dekker det daglige behov

• Et kommunikasjonstilbud vei-/jernbane som gir kort reisetid til/fra arbeid

• Et bredt tilbud på boligtomter til overkommelige priser

• Et godt velfungerende lokalsamfunn hvor alle raskt integreres.

Så foreslår jeg at vi lar skolestrukturen for en 20-årsperiode være slik den er i dag, bretter opp skjorteermene og sammen setter i gang «Operasjon markedsføring for økt bosetting». Så tar vi behovsendringer i lokale kapasiteter som barnehage, skole og kommunikasjoner når tendenser i bosettingsprosessen gir signaler om det.

For øvrig gikk Stange kommune med et overskudd på 64 millioner kroner i 2016. Av disse kom det fra grunnskolene og barnehagene 9,1 millioner kroner mer i kommunekassa enn forventet.

Kanskje er ikke innsparingsbehovet i skolestruktursaken slik den fremstilles allikevel?

Forelder

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke