16. sep
Aksjon: Motdemonstrasjon mot Pegida-marsj i Hamar tidligere denne uka.
 
Ingen rasister i gatene

0
Publisert: 08.mai.2015 06:44
Oppdatert: 08.mai.2015 06:46

Arbeid for toleranse og kampen mot rasisme er ekstremt viktig. Rasisme er troen på at mennesker har forskjellige raser, og at en av disse «rasene» er bedre og viktigere enn andre. I Norge betyr det ofte at man tror hvite er bedre enn mørkhudede. Dette er vi veldig mange i Norge som mener er pisspreik, men dessverre så er det ikke alle.

Det finnes barn og unge i Norge som er redde for å gå på skolen. Hver dag blir de plaget av andre på skolen, fordi de har en annen hudfarge eller et annet navn. Mange elever blir også mobbet bare fordi de er muslimer eller kler seg annerledes enn det andre barn er vant til hjemmefra. Noen blir også utsatt for vold på grunn av dette. Dette må vi stå sammen for å bekjempe! Lærere, foreldre, medelever og alle andre må stå sammen og slå ned på rasisme. Vi må slå ned på slengbemerkninger som rettes mot Ali, fordi han ikke spiser gris. Vi må slå ned på slengbemerkningene som rettes mot Aracely, fordi hun har en annen hudfarge.

Mange i Norge opplever rasisme, både den synlige og den usynlige. Vi har opplevd rasistisk motivert vold, og rasistisk motivert drap. 4. mai samlet det seg mellom 400 og 500 personer i Hamar, på kort varsel, for å demonstrere mot rasismen. Alle ungdomspartiene støttet demonstrasjonen. På tvers av side, alle farger. Sammen laget vi en regnbue som viste at vi ikke tolererer rasisme i Hamars gater.

Vi skal bekjempe rasismen. Vi skal bekjempe den med det mektigste våpenet vi har: ord og samhold! Vi skal bekjempe rasismen på en fredelig måte og ta til motmæle når vi møter rasisme.

Leder AUF i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke