15. sep
 
Ingen skjulte agendaer

Publisert: 11.jun.2018 12:52
Oppdatert: 11.jun.2018 12:58

I et innlegg 9. juni skriver Magne Mathiassen om påtakelig fortielse. Her kritiseres organisasjonene Nåelleraldri og Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar samt HAs redaktør for å uttale seg om trasésaken uten å fortelle hele sannheten, nemlig hvor man selv bor. Det ligger under en mistenkeliggjøring av hvorfor man er engasjert i denne saken. Jeg regner med at andre svarer for seg. Jeg kan bare svare for meg selv og som leder for Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar.

Dette skrev Magne Mathiassen 9. juni.

Nok en gang blir jeg beskyldt for å ha skjulte agendaer for mitt engasjement. Han skriver «flere ledere i folkeaksjonen for jernbanefri strandsone blir direkte berørt om banen blir bygd ut i trase vest.» Det er helt riktig, men jeg har i denne saken aldri lagt skjul på hvor jeg bor. Jeg har også i HA sine spalter flere ganger utdypet min egen situasjon, etter tilsvarende hentydninger fra flere av Mathiassens partifeller.

6. mai 2016 skrev jeg under overskriften «Ille når mannen er viktigere enn ballen» blant annet dette: «Når jeg debatterer her er det ikke som privatperson, men som leder av Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar, med over 6.000 som støtter oss. Hadde jeg deltatt som privatperson, og uten å være opptatt av annet enn meg selv og mitt, så hadde budskapet vært motsatt; greit for meg at Jernbaneverket (JBV) kjøper huset mitt og gir meg «hjelp til» å bestemme når jeg må finne en god pensjonistbolig.»

Jeg mener fortsatt det samme i juni 2018. I tillegg kan jeg legge til at det er svært frustrerende å ha en eiendom som mange år har ligget utsatt til i forhold til mulig fremtidig trasé for dobbeltsporet. Det gir begrensede muligheter i forhold til utvikling av eiendommen og eventuelt salg. Dette er en utfordring for alle oss i Hamar som bor i et mulig øst- eller vest-traséområde. Det ville være underlig om det skulle frata oss retten til å delta i debatten i den viktigste saken i vår hjemby på svært mange år, uansett hva man måtte mene.

Hvis det er noen trøst for Mathiassen, så har jeg ingen verv eller posisjoner som medfører stemmerett i denne saken, utover at jeg neste år skal delta i kommunevalget som innbygger i Hamar. For kommunepolitikere, som Mathiassen selv, hviler det derimot et stort ansvar i å håndtere saken på en best mulig måte som folkevalgt. Det gjelder også å ha respekt for andres roller og standpunkter, selv om man er saklig uenig.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke