hacklink
18. sep
 
Ingen utslippfrie biler

Publisert: 22.mar.2019 13:11
Oppdatert: 22.mar.2019 13:13

Det finnes i dag ikke én eneste utslippsfri bil. I media og ute blant folk høres enkelte biltyper omtalt som utslippsfrie. Denne betegnelsen er direkte feil. Slike biler eksisterer per dags dato ikke. Typen biler som det i denne sammenheng siktes til, er el- og hybridbiler. Disse bilene har allerede sørget for utslipp før de er kommet på veien. Produksjonen av bilene er slett ikke utslippsfri, og heller ikke strømmen som kreves, kan defineres som utslippsfri. Når det kommer til batterier som etter hvert skal skrotes, vil problemene med hensyn til forurensning stå i kø. Det vil ikke vare så veldig lenge før et større antall av disse bilene kommer opp i alder og kjørelengde som tilsier at de går ut av bruk. Det er muligens først da at det virkelig kommer for en dag hvilke miljøbomber dette er.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke