16. sep
 
Ingen venner - men?

0
Publisert: 06.mai.2015 04:00
Oppdatert: 06.mai.2015 07:14

Jeg prøver meg på en liten kommentar til HA 5. mai om Pregidas venner og uvenner. Jeg er bare en gammel mann med over ett bein i grava, så for min egen del er ikke dette innlegget så viktig, men kanskje for noen av våre etterkommere.

Det er nok riktig som HA skriver; at Pregida ikke har så mange venner i vårt område, et syn som jeg absolutt deler. Men om vi ikke er venner av Pregida, så er det vel noenlunde legitimt å ha sine egne oppfatninger om asyl- og innvandringspolitikken i Norge.

Inntrykket vi får hvis vi uttaler oss kritisk om dette temaet, er rasiststempelet fort framme og vi blir fortalt hvor politisk ukorrekt dette er, og at de som ikke følger den gemene hop, fordømmes til evig pine + fy i ansiktet.

Du kritiserer ikke Ap + diverse mikropartier som SV, Venstre og KrF ustraffet. Er det virkelig ikke tillatt å være litt redd for morgendagen, føle litt frykt for hvordan Norge ser ut i et perspektiv på 50-100 år? De fleste av oss har jo etterkommere.

Er det utopi å tenke seg alvorlige konfrontasjoner vedr. religioner; slik vi ser i flere muslimske områder og land, og som noen få av våre nye landsmenn hevder: At demokrati ikke kan forenes med Islam og at Sharia-lover er det som skal gjelde. Hvorfor vil noen få ha Sharia-lover når det er dette mange har flyktet fra.

Er det som mange hevder; at utviklingen vi ser i Norge i dag ikke er bærekraftig. Har vi maktet å ta vare på våre kristne verdier og sosiale goder og tatt vare på dette litt merkelige landet som vi er så glad i? Jeg er slett ikke pessimist av natur, men vi alle har vel en god grunn til å være skeptiske og samtidig stille mye større krav til våre politikere enn vi har gjort hittil.

Mange reagerer på Jonas Gahr Støre når han uten forbehold på Aps landsmøte (til kjempejubel), garanterer 10.000 ekstra asylsøkere, når alle vet at det sitter flere tusen i mottak som «ingen» vil ha. Da har denne yre gleden av å være blant sine venner tatt helt av. Uansvarlig er vel en riktigere beskrivelse. Glemte han i farten at han ikke lenger var medlem i en regjering?

Om 50-100 år kan vi dessverre ikke stille Gahr Støre, Schei Grande og Hareide, til veggs og stille intrikate og vemmelige spørsmål om norsk innvandring og om hva som eventuelt gikk galt.

Brumunddal

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke