16. sep
 
Jernbane: Ingen vil ha bru

Publisert: 23.apr.2018 14:45
Oppdatert: 23.apr.2018 14:48

Ingen av de politiske partiene ønsker en bruløsning i forbindelse med utredningen av dobbeltspor.

Dette er forståelig, men jeg kan ikke se at de samtidig har et forslag til løsning, som myndighetene kan akseptere.

Enhver regjering, blå eller rød, vil først og fremst se på kostnadene direkte og indirekte, og bruk av matjord. De må også ta hensyn av til at fuglereservatet er nærmeste nabo.

Min konklusjon er at bystyrets vedtak om alternativ Øst, ikke er godt nok til å bli vedtatt.

Pen utsikt har av erfaring liten betydning i bystrøk sett fra Statens side, og vi konkurrerer om de samme kronene, og så vidt jeg har brakt på det rene har flere av våre konkurrenter gode argumenter for å bli prioritert høyere enn Hamar.

I følge avisene er utbyggeren forpliktet til å utrede brualternativet, sannsynlig for at de vet at dette er det rimeligste alternativet.

En lav og moderne bru vi lettere gli inn i landskapet enn enhver utbygging av Tjuvholmen, og et tog av og til kan ikke forstyrre noen. Godstrafikken er liten, sett i forhold til kapasiteten, da stadig større del av transporten skjer på veiene. Fordelen ved togtransport er at man kan øke kapasiteten ved å forlenge toget, uten å ha flere avganger.

Jeg har skrevet dette i håp om at debatten kanskje blir mer fylt av fakta enn fastlåste synspunkter avhengig av hvor man bor i byen.

Hva kan Hamars innbygger gjøre: Ta en sykkel- eller spasertur til de aktuelle områdene i Hamar sentrum, Stangebrua og Vikingskipet, og døm selv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke