17. sep
 
Inhuman behandling

Publisert: 17.jul.2018 15:27
Oppdatert: 17.jul.2018 15:45

MIFF (Med Israel for fred) beskyldte oss, med fullt navn, Bradal, Fikke og Søstuen, for å være jødehatere. Årsak: vi anklaget staten Israel for inhuman behandling av det palestinske folket i over 50 år. Dette ifølge tre uavhengige innlegg i HA. I vårt motinnlegg skrev vi blant annet: «Nylig har et av MIFF ivrigste medlemmer i Hamar-distriktet lagt fram tre påstander om Palestina, som ble behørig imøtegått i vårt innlegg 23. juni 2018.

Knut Røise føler seg truffet og skriver i HA 14. juli at han kan dokumentere sine påstander blant annet med å henvise til memoarer utgitt av tidligere statsminister i Syria, Haled al Azm, utgitt i 1973. Memoarer kan vel sjelden brukes som noe sannhetsbevis. Hva et menneske skriver om seg selv eller egne handlinger, vil være preget av vedkommendes oppfatning av hendelser og av seg selv.

Jeg har ikke lest hans memoarer, men fant på nettet, at i 1941 « the Frensh appointed him Prime Minister and Acting President». Det vil si ikke valgt demokratisk av folket, men utpekt av franske interesser. Syria var på den tiden en fransk koloni.

Når Røise for n’te gang sier å ha reelle video-/filmbevis, uten å kunne dokumentere hva palestinerne har gjort for å føre verden bak lyset, ja, da returnerer jeg hans påstand om at vi er utrolig naive som ikke forstår ham. Som jeg tidligere har skrevet til Røise: «palestinerne har ikke behøvd å lage falske filmer om Israels grufulle drap på steinkastende ungdommer og barn.» Hatet er nok dessverre gjensidig av motsatte interesser.

Uten at jeg kan dokumentere det, men har lest på nettet: Den gang PLO var Israels hovedfiende, ble «PLO ansett for å være pro-kommunistisk. Den gang støttet staten Israel HAMAS med midler for å knekke PLO og Arafat». Høres det ulogisk ut? Men alle kan ta feil. USA og Vesten støttet først de samme gruppene i Afghanistan som de siden fortsatt kriger mot.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke