17. sep
STØTT OSS: Vi oppfordrer deg til å ta godt imot bøssebæreren når han ringer på døren, skriver Osvold og Busterud.
 
Inkluderende samfunn
Førstkommende søndag, 21. oktober samler vi inn penger til Kirkens Bymisjon.

Det samles inn penger for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, hvor målet er å skape 700.000 møter mellom mennesker.

Hovedfokuset for innsamlingen er de som står utenfor i samfunnet: De som mangler en seng å sove i, som ikke har en jobb å gå til, som ikke har noe meningsfylt å gjøre på fritiden og de som på andre måter står utenfor det fellesskapet de fleste av oss ser på som helt naturlig.

Det er mange som oppholder seg i byene som ikke får dekket basisbehov som mat, seng og tilgang til do. Noe som er så selvfølgelig for de fleste av oss, at vi ikke ser for oss hvordan det er ikke å ha mulighetene.

Kirkens Bymisjon skal gjennom årets TV-aksjon skape tilpassede arbeidsplasser til de som har falt ut av arbeidslivet, og en jobb å gå til betyr ofte mindre rus, bedre døgnrytme og bedre livskvalitet.

Det skal også skapes møteplasser mellom generasjoner, hvor også innvandrere er en stor del av målgruppen.

Det er store muligheter for gjensidige gevinster, ved at pensjonister får et sted hvor de kan gi leksehjelp til barn og språkopplæring til innvandrere, som igjen kan gi tilbake aktiviteter, gode måltid og om ikke annet et hyggelig selskap.

I år har du gjennom TV-aksjonen mulighet til å gi et bidrag til å endre liv rett utenfor stuedøren, og ved å endre liv, er du også med på å endre samfunnet.

700.000 møter er mange, og ikke noe vi i Hamar kommune kan klare alene. Som en middels stor by i norsk målestokk, har vi flere av utfordringene som er beskrevet.

Det er mange og gode tiltak i gang i kommunen allerede, men det trengs flere for å dekke opp behovet. Vi vil aldri komme i den situasjonen at vi får for mange tiltak.

Det handler om at flest mulig drar i samme retning sammen, og at vi gjør hverandre bedre. Til det trengs det penger, og det har du muligheten til å bidra med førstkommende søndag.

Vi oppfordrer deg til å ta godt imot bøssebæreren når han ringer på døren. Det er som alltid i hovedsak en skoleelev i følge med en trygg voksen som kommer med bøsse.

Ha kontanter klare! Vi kommer med bøsse og ikke bankterminal i år også!

Til deg som bor i blokk: Vær så snill å åpne døren så bøssebæreren får tilgang til blokken når vedkommende ringer på. Vi har hatt utfordringer de senere årene med å få tilgang til blokkene, samtidig som mange sitter klare med penger inne i blokkene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke