Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Inkonsekvens

Publisert: 04.aug.2017 09:17
Oppdatert: 04.aug.2017 09:17

Inkonsekvens fra Bane Nor: Gjelder ikke det samme i Hamar som i Oslo?

Dette er et betimelig spørsmål til Bane Nor. Ut fra hva vi kan lese i siste nummer av Jernbanemagasinet (nr. 2 / 2017) virker det ikke slik. Konserndirektør for Bane Nor Eiendom, Petter Eiken, er intervjuet. Her er et avsnitt:

«Et annet eksempel på at mulighetene fortsatt er store, er Filipstad. Det er ikke spesielt smart å bruke store arealer av «indrefileten» på beste vestkant i Oslo til togparkering og småvedlikehold? spør Eiken retorisk. Jernbanen sitter her på store uforløste verdier og muligheter. Vår jobb blir å legge til rette for smartere bruk, det vil si at vi lager nye og bedre hensettings- og vedlikeholdsområder utenfor bykjernen, samtidig som vi skaffer inntekter fra eiendommene og mer trafikk til togene.»

Bane Nor bør vite at Espern er «indrefileten» på Hamars beste østkant og kan godt sammenliknes med Filipstad i Oslo. Kommunen ønsker å legge til rette for en storstilt boligbygging som til overmål vil ligge like nær en ny stasjon ved Vikingskipet som dagens stasjon.

Hvorfor ønsker da Bane Nor å beholde et betydelig areal på Espern til jernbanerelatert støttevirksomhet mens man i Oslo trekker en motsatt konklusjon?

I forbindelse med nytt dobbeltspor gjennom Hamar må det etableres vendespor for hensetting. Hjellum er nevnt som et aktuelt sted.

Hvorfor kan ikke Bane Nor da bygge et moderne verksted samme sted, tilpasset dagens og fremtidens behov og samtidig frigjøre hele Espern til det kommunen ønsker, en storstilt boligbygging?

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke