Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Innbyggerne må stå samlet mot vindkraft

Publisert: 09.jul.2019 11:10
Oppdatert: 10.jul.2019 09:07

Lise Berger Svenkerud, Ordfører i Våler (H) uttaler i HA den 6/7 at hun er en meget entusiastisk tilhenger av å bygge vindmøller i kommunen. Ifølge Svenkerud vil det gi sikkerhet for kraftforsyning til industrien og bebyggelsen.

Det kunne ikke falle Svenkerud inn først å ruste opp kraftverkene, sette i gang ENØK-tiltak og kritisere den rådende energipolitikken og ACER som Høyre og Ap er for og som vil gi høyere strømpriser både for industrien, innbyggerne og kommunale virksomheter?

ACER vil gjøre arbeidsplassene mer usikre. Svenkerud kommer med påstander at det vil komme store erstatningskrav overfor kommunen hvis grunneierne ikke får lov å investere på egen eiendom. Ønsker Svenkerud anarki, og at den politiske og folkelige meningen skal underkastes de personlige egoistisk økonomiske interesser?

Motstanderne av vindmøller viser absolutt ikke noen forakt for eiendomsretten, men det ser derimot ut til at Svenkerud ikke er seg sitt ansvar bevisst som ordfører da hun skal balansere og ta hensyn til ulike interesser blant innbyggerne.

Påstanden fra Svenkerud om at vindmøller vil skape utvikling som kan skape vekst, arbeidsplasser, innovasjon, nye impulser og flere kasseapparater er bare svada uten rot i virkeligheten.

Mest av alt tyder Svenkeruds entusiasme for vindmøller først og fremst å tilfredsstille kapitalkreftene, og ikke hva innbyggerne i Våler kommune trenger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke