buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Innlandet et foregangsområde
Pasienters helsetjeneste.

Innlandet har alle forutsetninger til å bli et foregangsområde i pasientens helsetjeneste.

Den medisinske og teknologiske utviklingen virker i to retninger. Den gir mulighet til videre spesialisering til beste for sykehuspasienter, men også til å videreutvikle flere tjenester hjemme hos eller nærmere der folk bor.

Innlandets særegne geografi, med befolkningstyngdepunkt i mjøsregionen og store avstander i de omliggende distriktene, ligger godt til rette for denne utviklingen. Det forutsetter et godt samspill mellom de helsetjenestene som kan desentraliseres og de som må samles.

Dette er et viktig budskap i en uttalelse som er sendt Helse- og omsorgsdepartementet, som et innspill til den nasjonale helse- og sykehusplanen som kommer i høst. Uttalelsen er sendt på vegne av en referansegruppe som gir råd til Sykehuset Innlandets utviklingsprosess. Referansegruppen består av politisk oppnevnte representanter fra begge fylkesting og alle regionråd i Hedmark og Oppland samt brukerutvalget og pasient- og brukerombudet.

Referansegruppen ber om at «Nasjonal helse- og sykehusplan» gir en tydelig retning for spesialisthelsetjenestens videre utvikling, der det som kan desentraliseres etableres desentralt, mens funksjoner som krever samling av spisskompetanse og høyteknologisk utstyr i større grad samles.

Vi ber også om at den nasjonale helse- og sykehusplanen identifiserer mulighetene nye teknologiske og medisinske nyvinninger har for store grupper av pasienter på mange nivå. Det vil ha betydning for planlegging av tilbud og investeringer.

Det pågår store struktur- og endringsprosesser for å tilpasse helsevesenet til nye behov og muligheter. Sykehuset Innlandet er ett av flere helseforetak som nå utreder framtidige tjenester. I dette langsiktige arbeidet har referansegruppen vært pådriver for desentralisering. Det har Sykehuset Innlandet lyttet til, og vi ønsker at «Nasjonal helse- og sykehusplan» viser tilsvarende ambisjoner.

«Nasjonal helse- og sykehusplan» skal gi innhold til begrepet «pasientens helsetjeneste». Det bør gjøres i et nasjonalt pilotprosjekt i Innlandet der vi gjør tilgjengelig teknologi og framtidsrettede behandlingsformer for pasientene. I dette ser vi store muligheter for at innlandet kan bli en veiviser i pasientens helsetjeneste.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat