hacklink
18. sep
 
Innlandet, fylket som ikke kommer

Publisert: 27.aug.2018 15:30
Oppdatert: 27.aug.2018 15:36

Finnmarks politiske kamp mot diktatet fra Stortinget om at de skal slå seg sammen med Troms har tydeliggjort hvor dårlig forankret hele regionreformen er og at politisk hestehandel ikke alltid lykkes.

Samtidig viser det at de fylkene som var imot å gå opp i større enheter har gitt opp kampen for lett.

Hedmark og Oppland er gode eksempler på dette. De er heller ikke villig til å ta opp kampen nå som det ser ut til å være en vei ut av tvangssammenslåingen. Det må skuffe mange av de som argumenterte sterkt og godt mot en sammenslåing av Hedmark og Oppland.

Rødt Hedmark mener sentraliseringen av beslutningsmyndighet og makt et storfylke utgjør er like skadelig for demokrati og medbestemmelse nå som tidligere. Vi vil oppfordre de to fylkeskommunene til å arbeide for at sammenslåingen ikke blir noe av.

Sammen med blant andre det nye storfylket Viken er det realistisk og tro at en slik kamp vil føre fram. Flertallet i Stortinget som gikk for sentraliseringen er mulig å splitte, særlig fordi oppgave-overføringen fra statlig til fylkeskommunalt nivå ikke er presentert.

At Arbeiderpartiet i Hedmark som arbeidet mot sammenslåingen nå ikke vil ta en omkamp er skuffende. Arbeiderpartiet på Stortinget er for å se på hele reformen igjen, da kan ikke Hedmarkspolitikerne falle dem i ryggen og si at for oss er dette ikke lenger viktig.

Hedmark fylkeskommune må igjen hente fram de gode argumentene for å forbli et eget fylke og si i fra at de gjerne snur den prosessen som de ble tvunget til å starte.

Rødt Hedmark mener at nærhet mellom folket og politikerne er helt avgjørende for folkestyre og lokaldemokrati, derfor heier vi på dem som tør å ta omkampen og vi vil gjøre vårt beste for at de vinner fram også på Stortinget.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke