hacklink
18. sep
 
Innlandet trenger et klimaprosjekt

Publisert: 10.sep.2019 15:17
Oppdatert: 10.sep.2019 15:42

Klimaendringene vil stille oss alle overfor mange små og store endringer i tiden som kommer, men vi kan ikke la dette bare være opp til den enkelte. Statlig politikk styrer mye av vårt nasjonale avtrykk, men det er store muligheter for reduksjon av CO₂-utslippene også på kommunalt og regionalt nivå.

Hamars klart største enkeltutslipp kommer fra Eidsivas forbrenningsanlegg på Trehørningen. Anlegget alene slipper ut ca. 1/3 av alle klimagassene i kommunen.

Hamar MDG vil gjøre dette til et pilotprosjekt for karbonfangst og -lagring etter mønster av Klemetsrud i Oslo, noe vi har spilt inn til Hamars klima- og miljøplan.

Gjennom eierskapet i Eidsiva gir dette en kjempemulighet for regionen Innlandet til å være med på å løse vår tids største utfordring.

Karbonfangst og -lagring vil være en helt nødvendig teknologi for at vi globalt skal klare å unngå å sprenge målene som er satt i Parisavtalen. Hvis vi er tidlig ute på feltet vil vi kunne opparbeide en etterspurt kompetanse og gjennom håndtering av innfanget co₂ legge grunnlaget for ny industri og kunnskapsutvikling.

Innlandet må aktivt inn i det grønne skiftet, og jo tidligere, jo bedre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke