17. sep
 
Innsigelse mot Øst denne gang?

Publisert: 13.nov.2018 14:08
Oppdatert: 13.nov.2018 14:21

I forrige runde med planlegging av dobbeltspor gjennom Hamar kom daværende Jernbaneverket med innsigelse mot alternativ Øst, noe som medførte at planprosessen måtte starte opp på nytt.

Nå er vi i gang med runde to, og denne gang har blant andre Kommunal- og moderniseringsdepartementet i brev 1. september 2017 uttalt at de er positiv til alternativ Øst, i tråd med hva statsminister Erna Solberg uttalte på Skibladnerbrygga noen uker tidligere.

Vårt konkrete spørsmål til Bane NOR er nå:

Vil dere nok en gang bruke begrepet «Innsigelse» mot alternativ Øst og dermed stoppe prosessen?

I så fall synes vi at det bør signaliseres nå, slik at staten kan ta over planarbeidet uten ytterligere forsinkelse.

Vi vet at Jernbaneverket / Bane NOR har brukt statlige retningslinjer for knutepunktutvikling som begrunnelse mot alternativ Øst, men nå har altså både statsminister og departement(er) uttalt seg positivt om denne løsningen. Da bør det være greit også for Bane NOR å tydeliggjøre sin holdning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke