16. sep
 
Innspill til omstillinger

Publisert: 12.des.2016 17:42
Oppdatert: 13.des.2016 07:07

Tillitsvalgte og andre fagrepresentanter på Avdeling for fysikalsk medisin Gjøvik (AFMR Gjøvik) ønsker å komme med et innspill til «omstilling kort sikt» dersom Divisjon Habilitering/Rehabilitering legges ned.

AFMR Gjøvik, kjent som Solås, har i mange år bygd opp tverrfaglig kompetanse på nevrologisk rehabilitering. Det er et sterkt fagmiljø som gir en helhetlig og tverrfaglig tjeneste til pasientgruppen. De fleste pasientene er hjerneslagpasienter, men det er også pasienter med diagnosene Parkinson, multippel sklerose, ALS og andre nevrologiske lidelser. Denne pasientgruppen har behov for tverrfaglig spesialisert rehabilitering, og det er enighet om at gruppen skal prioriteres i spesialisthelsetjenesten. Vi er med våre 15 sengeplasser det største miljøet for nevrologisk rehabilitering i sykehuset innlandet. Flyttes AFMR Gjøvik til Elverum eller Løbakk vil dette miljøet pulveriseres, da det blir for lang reisevei for de ansatte, spesielt for sykepleiere i turnus.

Mange av de pasientene vi følger opp har kompliserte medisinske diagnoser, og det er derfor behov for nær tilknytning til de medisinske avdelingene. Det synes derfor hensiktsmessig at Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering Gjøvik knyttes til Gjøvik sykehus og har et nært og daglig samarbeid med slagenheten. Vi ser også et sterkt behov for tilsyn av nevrolog.

Fordelen med dette forslaget er at:

• En tverrfaglig og helhetlig rehabiliteringstjeneste til hjerneskadepasienter blir opprettholdt• Tett samarbeid mellom akutt medisin og rehabilitering• Kompetanse på hjerneskaderehabilitering og et sterkt fagmiljø blir bevart.

Organiseringen er også i tråd med hvordan andre rehabiliteringsavdelinger i sykehus er organisert. Vi ønsker at rehabiliteringstjenesten fortsatt skal gi et helhetlig, tverrfaglig tilbud til vår målgruppe. Dette innebærer kartlegging, oppfølging og ambulant virksomhet som i dag.

Vårt forslag er derfor å splitte Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering, slik at avdeling Gjøvik knyttes til Gjøvik sykehus og har et nært samarbeid med slagenheten og med mulighet for tilsyn av nevrolog.

plasstillitsvalgt FO

plasstillitsvalgt Ergoterapeutene

plasstillitsvalgt Fagforbundet

plasstillitsvalgt Norsk fysioterapeutforbund

psykologspesialist

logoped

sykepleier

spesialsykepleier

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke