Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Innspillet fra Hamar – velrettet selvskudd

Publisert: 09.mar.2018 12:26
Oppdatert: 09.mar.2018 12:29

Hamar kommune med ordfører Einar Busterud og rådmann Bjørn Gudbjørgsrud gikk for noen dager siden ut i media og hevder at et Mjøssykehus selvsagt må legges til Hamar. Det er grunn til å tro at selv disse herrer i etterpåklokskapens lys etterhvert vil måtte innse at dette omkamputspillet ble litt av et velrettet selvskudd.

De har med dette utspillet avskrevet seg som seriøse aktører i prosessen og gjort det enklere for styret i Helse Sør-Øst og andre høyere organer å følge innstillingen fra Sykehus Innlandet – etablere Mjøssykehuset ved Mjøsbrua. Prosessen som ligger bak beslutningen har vært grundig og med bred oppslutning fra nær alle pasientorganisasjoner, pasientombudet, de fleste fagmiljøene, fylkeskommunene og alle kommunene med unntak av noen i det næreste mjøsområdet.

En eventuell byutviklingseffekt for Hamar kan ikke tillegges større vekt enn for de andre «bydelene» i Mjøsbyen der Mjøsbrua er det geografiske sentrum. Som styreleder Anne Enger påpekte – reisetiden fra sentrum i Oslo til Rikshospitalet vil typisk være lenger enn fra Hamar, Gjøvik og Lillehammer til Mjøsbrua.

Skal Innlandet oppleve vekst og utvikling må byene / tettsteder / kommuner i sterkere grad fokusere på å gjøre hverandre gode og ikke rakke ned på hverandre. Skal industriklyngen på Raufoss styrkes må vi alle heie fram det, skal NTNU Gjøvik videreutvikles må vi alle heie fram det, skal reiselivskompetansen ved Høgskolen i Innlandet i Lillehammer videreutvikles må vi alle heie fram det osv.

Men om Hamar fortsetter å bare fokusere på egen utvikling er det stigende fare for at de andre blir mindre opptatt av å heie fram Hamar på andre områder. Så kjære Busterud og Gudbjørnsrud - tenk dere om – prøv å utløse byutviklingseffekt ved å bli bedre på områder der miljøene i Hamar og nærmeste omland har et godt utgangspunkt – så vil vi andre med større entusiasme heie fram det!

Moelv

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke