hacklink
18. sep
 
Innvandring

Publisert: 07.aug.2017 11:16
Oppdatert: 07.aug.2017 11:21

Professor Grete Brochmann ledet et regjeringsoppnevnt utvalg som har sett på konsekvenser for vårt samfunn ved økende innvandring.

De sier at livet ut vil en ikke-vestlig mannlig innvandrer til Norge (asylsøker/immigrant) i snitt koste samfunnet 90.000 kroner pr. år. En ikke-vestlig kvinnelig innvandrer vil årlig livet ut koste staten/oss kr. 170.000 pr. år.

Masser av dem går rett inn i vårt trygdesystem og blir der livet ut. Sammenlagt blir totalkostnadene enorme for samfunnet med økende mottak av ikke-vestlige asylsøkere.

SSB har beregnet at den norske stat i 2016 ble påført et netto tap ved slik innvandring på 43 milliarder kroner. Da er det ikke tatt hensyn til asyl- og integreringskostnadene de første åra. De utgjør årlig ca. 10 milliarder kr. ekstra.

Brochmannutvalget sier at vi som folk må regne med økte skatter og en svekket velferd for å betale for en økt ikke-vestlig innvandring.

Det er langt mer effektivt at hjelpen til flyktninger øker i flyktningenes nærområder. En streng innvandringspolitikk til Norge er helt nødvendig.

Den kan med fordel for hele nasjonen og vår framtid bli enda strengere enn dagens. Dette burde etter mitt skjønn være en av de virkelig store saker i årets valgkamp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke