Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Innvandring før og nå
Svar til Kristiansen.

Publisert: 21.okt.2015 04:00
Oppdatert: 21.okt.2015 08:56

14. oktober svarer Erik Kristiansen på et innlegg jeg hadde mot ham den 9. oktober. I sin signertartikkel 1. oktober sammenlignet han ordbruken knyttet til innvandring før og nå, og brukte ordbruken mot jødene før krigen som grunnlag for sammenligningen.

Han mener at jeg synes at det er ubehagelig at det påpekes samme argumentasjon mot flyktninger i dag som før krigen, og at jeg derfor vil snakke om noe annet. Det er frekt. Kristiansens sammenligning er og blir misvisende, særlig i den grad dagens innvandrere er muslimer, da mange muslimers syn på jøder ligner på nazismens syn.

Les: Børge Holdens forrige innlegg her.

Jeg begrunnet det med å skrive litt om islam og nazisme. Sammenligningen mellom da og nå er meningsløs også av andre grunner. Dagens innvandring er utrolig mye større og har helt andre konsekvenser. I dag brukes det mange seriøse kritiske argumenter, med helt andre begrunnelser. Innvandrere får statlig støtte til blant annet å utøve sin religion. Politiske partier, medier og NGO-er taler deres sak. Rasisme er lite gangbart, for å nevne noe.

Les: Erik Kristiansens Signert-artikkel her

Ordbruk som ligner på ordbruken mot jøder, er obskur. Til slutt spør han meg om det er en tragedie at Aylan druknet. Jeg skrev at det er trist. Da er jeg nok enig i at det er en tragedie. Mitt poeng var at drukningen neppe hadde hatt samme effekt på opinionen hvis bakgrunnen for den hadde kommet fram.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke