17. sep
 
Innvandring og integrering

0
Publisert: 16.jan.2016 04:00
Oppdatert: 16.jan.2016 08:29

Det er et poeng at vi selv føler på å beholde balansen i livet – altså, at vi beholder velferdsstaten.

I den ekstreme grad vi i løpet av 2015 har mottatt flykninger, er det viktig at Staten Norge går til aksjon og håndhever de lover og regler vi faktisk har. Det skulle være den rette forventning til en Asyl- og Flyktningminister, eller «innstrammingsminister» som Egil Fikke kaller Sylvi Listhaug. Det innebærer å sile ut legale flykninger og asylanter. Mennesker som ikke er reelle flykninger på grunnlag av disse reglene er ikke legale flyktninger.

Hadde Staten Norge våkent møtt strømmen med flykninger tidligere, altså at dette arbeidet hadde vært påbegynt mye før, hadde vi unngått det Staten Norge frykter kan bli et problem i framtida. At mennesker som ikke har beskyttelsesbehov går «under jorden» og at det blir grobunn for kriminalitet.

Vi får ikke til å hjulpet alle. Jeg synes det virker mindre fristende med asylmottak lik store ghettoer i nærmiljøet. Det er uansett ikke inkludering. Derfor mener jeg Staten Norge i et internasjonalt samarbeid må hjelpe «de rammede» i denne krisen, gi de framtidstro i deres eget hjemland.

Flyktningpolitikken har ikke tidligere stått ovenfor en lignende utfordring og i dette tilfelle er ikke Frps politikk ekstrem, den er på sin plass. Skal vi kunne hjelpe noen, mener jeg det er et poeng at vi selv føler på å beholde balansen i livet – altså, at vi beholder velferdsstaten. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til henne som landbruksminister. Sylvi Listhaug er denne gang på rett plass. Hun er veltalende, høflig og setter grenser på en måte jeg skulle ønske Staten Norge hadde gjort mye før i denne situasjonen.

Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke