17. sep
FLYKTNINGER: Mennesker på vandring i Europa denne høsten.
Foto: Marco Djurica, Reuters
 
Innvandring og ordbruk
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 09.des.2015 04:00
Oppdatert: 09.des.2015 09:17

«Rasehater» er ofte et benyttet ord enkelte får slengt mot seg hvis en våger å ta til motmæle når de mest innvandringskåte blir motsagt. Nå ser jeg at enkelte av dem som får denne karakteristikk svarer med samme mynt med å betegne dem som sier slikt som «Landssvikere» eller «Quislinger». Det kommer ikke noe godt ut av en slik debattform.

Faktum er: Folket i kommuner og grender blir berettiget forbannet over den udemokratiske måte asylmottak dukker opp uten forvarsel av noe slag. Selv ordførere og rådmenn er i villrede. Her er det UDI og «asylbaronene» som har fritt spill. Hvor er folkets ombudsmenn, stortingsrepresentantene?

Den fri flyt av innvandring vi har sett den siste tid kunne vært stoppet om vi for mange år siden hadde forberedt vårt folk og land bedre på det som nå kom veltende over oss som «julekvelden på kjerringa». Denne fri flyt viser seg å stoppe opp etter at Stortinget mannet seg opp og vedtok en innstrammet asylpolitikk i 18 punkter.

Vi som vokste opp før og under krigen har vært med på en utrolig reise i hele etterkrigstiden. Den nordiske og norske velferdsstat har blitt til i denne periode, med vår arbeiderbevegelse i førersetet som spydspiss for et godt fellesskap.

Nå er denne velferdsmodell truet av den globale kapitalisme med fri flyt av alle slag. På toppen får vi så en fri flyt av migranter der et passivt Storting og regjeringen til slutt reagerte, men i seineste laget. Vi godtar en viss innvandring men under god kontroll. Det er mulig at vi får det nå. En demokratisk og velordnet velferdsstat trenger selvsagt grenser i en verden med fattigdom og krig, men vi må også vise solidaritet ut over grensene, noe Norge er kjent for å gjøre.

Vi burde ha en innvandring som gir en kontrollert folkeøkning opp til seks millioner individer innen 2050, slik SSB har antydet det. Om vi velger fri flyt på denne sektor vil vi i samme tidsrom bli 14 millioner i vårt land. Landets etniske befolkning vil da bli totalt overkjørt både i antall og på alle områder innen vår kultur. Jeg behøver ikke å bli kalt «rasist» når jeg har dette standpunkt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke