Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Innvandring og saklighet
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 24.nov.2015 04:00
Oppdatert: 24.nov.2015 10:22

I et godt leserinnlegg i HA 21. november sier tidligere stortingsrepresentant Bjørn Hernæs (H) mye jeg støtter om de dagsaktuelle politiske krumspring, blant annet: «Kanskje kan vi håpe at bunnen i usaklighet er nådd».

Han sikter blant annet til debatten som går om innvandring. I Klassekampen har presten Ole Jacob Løland uttalt sterk sympati for Sylvi Listhaugs knallharde debattoppgjør i NRK-TV mot kirkens øverste religiøse overhode, biskop Helga Byfuglien. Listhaug fordømte det «godhetstyrrani» som de innvandringspolitiske «rettroende» bruker mot kritikerne av dagens politikk. I mangel av fornuftige argumenter får kritikerne skjellsord og merkelappen «rasehatere» slengt etter seg fra de «rettroende».

Realisme og fornuft er det lite av fra den kanten. En strengere innvandringspolitikk med orden og sikkerhet er lenge blitt etterlyst. Stortinget har mannet seg opp til å vedta regler som klan gi oss det. Nå gjenstår gjennomføringen. Det må nå vises handlekraft, raskt og effektivt.

«Innflytelsesrike mennesker (…) forsøker å isolere og stigmatisere Frp», skriver Hernæs. Hvorfor ikke heller innrømme at Frp med Stortingets nylige vedtak, har fått gjennomslag for mye av det de lenge har stått for.

Vi som ellers er sterke motstandere av FrPs øvrige politikk må kunne gi dem honnør når de fortjener det. For noen dager siden sa programleder Ole Torp om vedtakene i Stortinget at «Dette er jo FrPs innvandringspolitikk». I TV2s debattprogram «Underhuset» 20.ds.sa Klassekampens nyhetsredaktør og medlem av partiet «Rødt», Mimir Kristjansson, om norsk innvandringspolitikk:»

Frp har hatt mye rett. Innvandringspolitikken har i lang tid vært hinsides det vi burde hatt». Det er stort når en motstander så klart kan innrømme at motparten har rett.

Hernæs nevner den innsats Einar Gerhardsen, Haakon Lie og C. J. Hambro gjorde for å trygge Norge da det røynet på for landets sikkerhet etter krigen. De og andre var stabbesteiner som ikke lot seg rikke. Jeg kjente Haakon Lie godt og diskuterte ofte med ham, også innvandringspolitikk. Først på -90 tallet diskuterte vi Rune Gerhardsens utspill der han ville at Ap fikk en strengere innvandringspolitikk. Rune fikk et resolutt nei av daværende Ap-ledelse.

Haakon filosoferte over hva far til Rune, Einar Gerhardsen, ville sagt om sønnens utspill, og sa følgende: «Ingen andre topper i norsk politikk ligner mer på Einar Gerhardsen enn Frp-formannen når det gjelder å ha effektive politiske værhår ut til folket». Haakon ønsket en strengere innvandringspolitikk. Nå gjenstår det å se om det Stortinget har vedtatt på dette felt blir gjennomført, eller om det «koker bort i kålen».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke