hacklink
18. sep
 
Intellektuell uredelighet
En kommentar til Bjørn Venstad.

Publisert: 16.okt.2015 04:00
Oppdatert: 16.okt.2015 09:30

De som kjenner meg, vet at jeg er helrød hva engelsk fotball angår, men ikke politisk.

Jeg leste med interesse Bjørn Venstads innlegg i Hamar Arbeiderblad 14. oktober. For en gangs skyld var jeg ganske enig i noe som er skrevet av et medlem i partiet Rødt. Innlegget var faktisk både balansert, velformulert og fortjent kritisk til venstresiden av det norske politiske miljøet.

Det var bra, for ofte har debattinnlegg en tendens til å framstille saker i et svart-hvitt perspektiv. Du skal få et poeng av meg for det, Venstad.

Jeg tenker ofte at verden hadde antakelig vært fredeligere uten ymse religioner. Det er kanskje ikke noe i veien med diverse bøker som ble skrevet for lenge siden, men enkelte mennesker har en tendens til å tolke dem akkurat slik som det passer dem selv. Ekstreme islamister driver f eks med kvinnediskriminering. Heldigvis har andre muslimer et annet standpunkt, og Hadia Tajik blir jo heldigvis positivt omtalt i innlegget til Venstad.

Jeg venter da spent på at Venstad en gang i framtiden også skriver at han endelig har innsett at kommunisme ikke er en samfunnsmodell som gagner mennesker. Teorien er kanskje ok, men kommunismens historie viser oss noe annet: Diktatur, menneskeforakt, undertrykkelse, politiske drap og andre tragiske hendelser.

Takk og pris at «Jernteppet» i Europa falt i 1989. Da fikk igjen land leve i demokratier etter mange år med diktat fra Moskva. Menneskefiendtlige ekstremister av alle slag bør vi bekjempe med lovlige midler og saklige argumenter!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke