15. sep
 
Internasjonalt engasjement viktig

Stein Frøysang stiller i HA 23. mai et velplassert spørsmål om Hamar kommunes internasjonale engasjement og omtanke. Han var selv initiativtaker til samarbeidet mellom Hamar og Khan Younis som representant for Arbeiderpartiet i kommunestyret.

For oss i Hamar Arbeiderparti er internasjonalt engasjement viktig, også i et lokalt perspektiv. Vårt årsmøte opprettet i vinter et internasjonalt utvalg, og er således i ferd med å øke vårt aktive engasjement. Vi skal ikke bare – som Frøysang sier – skrive pressemeldinger og klappe skuldre.

Grunnene til samarbeid mellom byer er mange. Delvis for egen vinning – man kan inspirere egen virksomhet og gi ansatte perspektiver og løsninger. Man kan dra på studieturer dit for å lære. Men vi kan også lære bort, være en støtte og gi inspirasjon andre vegen. To samarbeidsbyer/ vennskapsbyer bør være likeverdige og ytelser må gå begge veger.

Hamar kommune har vært en øy av menneskelig omtanke og kontakt og har gitt noen bidrag til det sårbare samfunn Khan Younis. Det er ingenting i vegen for å gjøre det, selv om man har en vanskelig balansegang å gå, i forhold til nevnte konflikt. Hamar er dessuten vennskapsby med israelske Karmiel. Det burde være balanse nok.

Frøysang spør hva vi konkret vil gjøre. Vi kan begynne med å gjenopprette kontakten med Khan Younis og kartlegge på hvilken måte vi, som kommune, igjen kan hjelpe. Det trenger ikke koste mye penger, men kanskje noe stolthet for de som trakk seg fra engasjementet i inneværende periode. Det har vi råd til.

At Hamar kommune i sin tid opprettet vennskapsbysamarbeidet, er en forpliktelse i seg selv. Den forpliktelsen har dessverre noen løpt ifra, uten at vi kjenner begrunnelsen for det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke