hacklink
18. sep
 
Invitér private

Publisert: 27.feb.2019 14:41
Oppdatert: 27.feb.2019 14:54

Styret i Stange Høyre har diskutert rådmannens forslag til nytt flerbrukshus på Tingvold.

Stange sentrum har behov for en vitamininnsprøytning og en opprustning. Først og fremst er det viktig med flere mennesker i sentrum, det er behov for leiligheter. Vi er derfor glad for initiativet fra private gårdeiere/utbyggere om å utvikle eiendommene sine. Det er så langt planlagt leiligheter i Coop-bygget, og i et nybygg ved den nedlagte KIWI-butikken i Heggedalsveien.

Et flerbrukshus vil være bra for frivillige lag og foreninger, korps, kulturskole og andre som har behov for møtelokaler. I dag har disse tilhold i lokaler som er utdaterte og ofte for små.

Stange kommune har mye gjeld. Det er også andre viktige investeringer som venter. Ny ungdomsskole, svømmehall, mulig ny omkjøringsvei under jernbanen sør for jernbanestasjonen, oppgradering og nødvendig vedlikehold av kommunale bygg. Inkludert Tingvold vil disse investeringen beløpe seg til nærmere 500 millioner kroner. Heldigvis er det stor tilflytting til Stange, som bidrar til økte inntekter. Men det skal også tilbys tomter, barnehager og skoler til nye innbyggere. Sentralbanksjefen varsler at lånerenten skal økes framover. Dette vil medføre at skatteinntektene går ned, da næringsliv og private med gjeld vil få større fradrag. Kommunen vil også få økte renteutgifter.

Næringsrådet sier i Stangeavisa at de er kjent med at en stor aktør ser behovet for kontorlokaler og overnattingsmuligheter i Stangebyen.

Stange Høyre foreslår at man inviterer private utbyggere til å bygge flerbrukshuset på Tingvold, og at kommunen kan inngå en langsiktig leieavtale. Utbyggeren kan i tillegg bygge kontorlokaler og/eller leiligheter for salg i 3-4 etasjer over flerbrukshuset. Med en slik løsning vil kommunen ha forutsigbare leieutgifter i mange år framover, og man unngår å øke gjeldsbyrden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke