hacklink
18. sep
 
Islamsk halal og Nortura

Publisert: 05.jul.2017 11:24
Oppdatert: 05.jul.2017 11:25

Ordet «Halal» betyr «rent,tillatt» i arabisk rettslitteratur(sharia).Motsatt betyr ordet «haram» : «forbudt,urent». Halal blir brukt om det som er tillatt som muslimsk mat og drikke. Halal-kjøtt er kjøtt av dyr som er rituelt slaktet og velsignet ved Guds navn. Islamsk lov forbyr svinekjøtt og produkter fra svin . I vår kultur var grisen den norrøne guden Frøys hellige dyr og øverst på vikingenes ønskeliste for kjøtt, slik den er det også i dagens norske kjøttforbruk.

Islamsk Råd har i lengre tid hatt en avtale med samvirkeslakteriene Nortura om halalslakting av dyr. Det er ilagt en religionsavgift pr. kg. halalkjøtt som i sin helhet går til Islamsk Råd, noe som gir denne topporganisasjon stor årlige inntekter. Nå leser jeg at denne avtale står for fall. Nortura vil ikke være med på denne praksis lenger. Det er forståelig. En slik avtale er humbug på høgt nivå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke