Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Isveger på Mjøsa

Publisert: 19.mar.2018 13:42
Oppdatert: 19.mar.2018 14:02

Hvilken herlig vinter vi har hatt og enda har, og vinter er flott. Sne og kulde og herlig hvitt over alt. Faktisk som i «gamle dager». Og nå altså med en isflate på hele vår store innsjø Mjøsa, Norges største og som er 117 km lang og på det bredeste er 9 km og er hele 453 meter dyp.

De seneste årene er det sjelden at Mjøsa islegges skikkelig og det kan gå mange år til neste gang. For mange år siden tok fylkene og kommunene omkring innsjøen sammen med også private initiativ til å merke sikre isveger over isflaten.

Min henstilling er at i hvert fall Hedmark fylkeskommune sammen med Hamar og Ringsaker kommuner omgående tar et videosamtalemøte og blir enige om (trolig i samråd med Statens vegvesen) å åpne for denne trolig sjeldne muligheten for å tilrettelegge ferdselstraseer der. Legg godviljen til, dette er mulig!

Dette vil gagne folkehelsen og der tusener kan vandre utpå isflaten på benene, på ski, med spark og med gåstaver. Trolig kan det da også bli mulig å kjøre der for personbiler under eksempelvis halvannet tonn.

Ikke minst vil et slikt tiltak bli til glede for dem som kanskje ikke har råd eller helse til å reise bort og for de som ikke orker bakkete terreng.

Mjøsisen er rapportert å være tilstrekkelig tykk og sterk. God påske til alle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke