16. sep
 
«Ja, de penga», sang Vidar Sandbeck

Publisert: 02.jan.2019 14:27
Oppdatert: 02.jan.2019 14:30

Økonomien i året som kommer er viktig. I 2019 vil de fleste i Norge få bedre råd, spår sentralbanksjefen. Det er høy sysselsetting og stramt arbeidsmarked, som gir reallønnsøkning.

Renta er viktig for mange, der ventes det en svak oppgang. Renta på et normalt boliglån vi ligge på 3,5 til 3,75 prosent. Enkelte husholdninger, de med høyest gjeld, kan få det litt strammere ved denne renteøkningen. Svak krone som vi har, tjener også eksportindustrien.

Dette høres jo bra ut for 2019 ifølge denne spådommen, men veien videre framover, hva med den? Der er det vel mange bekymringer, spesielt for klimaet. Det er nok ikke bare kongen vår som bekymrer seg. Forurensningene må ned, og hos oss i Norge er det vel brenning av olje og bil- og flytrafikken som forurenser mest.

Vi trenger både modige, forstandige og flinke politikere til å ta seg av slike ting, og folk som ser nye veier og oppgaver. Fordelingspolitikken må også være vanskelig, det er kommunen vi bor at vi merker dette mest. En får ikke både i pose og sekk, vet vi, og mange prioriteringer må gjøres. Så er det for oss å få valgt de riktige personene til å fordele riktig og forvalte den kaka en skal spise av.

Så poenget er, sitt ikke hjemme men møt frem når det skal velges! Det ville bli positivt for 2019 med høy valgdeltagelse og folk som deltar og bryr seg i samfunnet vårt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke