17. sep
 
Ja til en politisk debatt

Publisert: 08.okt.2018 15:12
Oppdatert: 08.okt.2018 15:16

I Ringsaker har vi Arbeiderpartiet med rent flertall, noe som gjør at administrasjonen og Ap i altfor mange saker er litt vel samkjørte. Det er naturlig å ta denne debatten også i media. Etter debatten skal politikken vedtas i kommunestyret som kommunens øverste organ, ikke på kontoret med rådmannen, ordføreren og noen få andre utvalgte tilstede.

Slik Ringsaker Høyres ordførerkandidat uttaler seg i mediene og i kommunestyret ser det ut som de er fullstendig blottet for nye ideer og egentlig bare er en garantist for fortsatt Arbeiderparti-politikk i Ringsaker. Ringsaker Høyre har hatt den samme strategien i 15 år uttalte gruppeleder Roel Børke. Den strategien har ført til reduksjon i antallet kommunestyrerepresentanter for deres egen del og svært lite nytekning for Ringsaker.

Mye går bra i Ringsaker, men mye kan også gjøres annerledes. Det som i alle fall er helt avgjørende i et demokratisk samfunn er politiske debatter. Det er ødeleggende for demokratiet å ha enkelte politikere som forsøker å kneble debatten med floskler og latterliggjøring.

Som nyinnmeldt i Ringsakslista er en av de tingene jeg vil jobbe for en mer levende politisk debatt som involverer alle partier, men også folk flest. Jeg har hørt alt for mange historier om gode saker og bekymringer som er blitt innsendt til administrasjon og øverste politiske ledelse.

Det har imidlertid gått måneder og år uten svar på disse henvendelsene. Det gir et enda sterkere inntrykk av at politikken blir til på bakrommet, ikke som resultat av debatt og samarbeid på tvers av partier og med innspill fra innbyggerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke