Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ja til et fritt skolevalg i Hedmark

0
Publisert: 02.mar.2016 04:00
Oppdatert: 02.mar.2016 03:59

For ikke så lenge siden gikk fristen for å søke videregående skole ut. Elevene kommer nå inn i en periode i livet hvor de skal finne ut hvor i samfunnet de hører til. Dette er en svært omfattende og viktig del av livet, og absolutt alle må igjennom denne perioden, men det som skiller Hedmark fra mange andre fylker er at vi ikke har fritt skolevalg. Det innebærer at elevene ikke kan velge nøyaktig hvilken skole de ønsker å gå på, til tross for karaktersnittet de har fra ungdomsskolen.

Når det kommer til slik viktig planlegging av ungdommers fremtid, mener Fremskrittspartiets Ungdom alle burde fritt få velge hvilken skole de ønsker å gå på, uavhengig av hvilket postnummer personen har. Det er overhode ingen selvfølge at eleven har sitt sosiale nettverk fra kommunen eleven er bosatt i, og da er det viktig at eleven selv har muligheten til å søke på en skole hvor vennene er.

Flertallet av Norges fylker (12 av 19) har per i dag innført fritt skolevalg. Dette betyr at Hedmark er et av disse åtte fylkene som henger etter. Motivasjonen hos elever i Hedmark er overhodet ikke noe å skryte av. Frafallsprosenten i fylket er såpass høy at enkelte skoler i fylket de siste årene har innført egne tiltak for å endre på dette. Men hva hjelper det om elever blir demotiverte av ikke å ha full frihet over egen fremtid? Dessuten er det jo egentlig ingen vits for elever i Hedmark å gjøre en innsats på ungdomsskolen dersom den innsatsen ikke gir noen uttelling.

Fritt skolevalg vil gi elever større frihet og ansvar over egen utdanning, og det mener vi i Hedmark FpU vil skape større engasjement og motivasjon til å fullføre utdanningen. Dette vil garantert også løfte opp de aller svakeste elevene, da motivasjonen og ønsket om å møte opp på drømmeskolen blir større.

I starten av februar hadde Hedmark Frp sitt årsmøte, og der fikk Hedmark FpU en resolusjon om fritt skolevalg sendt videre til fylkestingsgruppen. Fremskrittspartiets Ungdom jobber aktivt for at elever i Hedmark skal få større frihet over sitt eget liv.

Organisatorisk nestformann i Hedmark FpU

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke