Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ja til jernbanefri strandsone foran sentrum

Publisert: 11.okt.2018 12:48
Oppdatert: 11.okt.2018 15:45

Olav Engeland har i et innlegg i HA ikke sett at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar, eller jeg og mine venner som han kaller oss, har kjempet for en blokk- og hotellfri strandsone. Da har han ikke fulgt godt med i timen.

Vår aksjon har kjempet for en jernbanefri strandsone fra dagens stasjon og til Bryggeriundergangen, med den presisering at vi ønsker området foran sentrum og ned mot Mjøsa som et friområde. Det betyr i praksis uten annen bebyggelse enn eventuelle serviceanlegg for aktiviteter for allmenheten.

LES OGSÅ: Lokker med park og båthavn

Derfor utarbeidet sivilarkitekt MNAL Kjell H. Bjørklund i 2015 mange illustrasjoner for oss som nettopp skulle vise dette. Disse ble bl.a. presentert i HA 3. september 2015. To av plansjene er for tiden utstilt i underetasjen hos Bylab i Triangelbygget i Hamar.

Derfor har vi også gått imot vestløsningen, enten den har vært som bro eller kulvert med eller uten bebyggelse. Med de krav som også må stilles til flomsikring, vil vestløsningen hindre fri sikt mot Mjøsa og ødelegge byens historiske karakter.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke