Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Tingvold aktivitetshus: En mulighetsstudie laget av Anderssen Fremming AS Sivilarkitekt/Norconsult.
 
Ja til kulturhus
Så er diskusjonen i gang på Facebook. I starten var de fleste innlegg kritiske og negative, så en del mer nyanserte og etter hvert har det kommet mange positive, som argumenterer godt for både behov og positive ringvirkninger av et kulturhus.

Publisert: 09.nov.2017 15:02
Oppdatert: 09.nov.2017 15:16

Jeg tilhører de som mener at det vil være positivt, både for Stangebyen/Stange sentrum og for Stange kommune i det hele å utvikle Tingvold til et kulturhus. Vårt relativt nye bibliotek, sentralt plassert i Stangebyen, og et like sentralt kulturhus på Tingvoldtomta vil kunne utfylle hverandre på en god måte og vil sammen gi kulturlivet i hele Stange et vel fortjent løft. Vi er så heldig at vi har et mangfoldig og voksende kulturliv. Det består av både profesjonelle utøvere og mange dyktige amatører. Alle disse fortjener gode, tidsmessige lokaler å utøve sin kunst i, både til øving og framførelse for publikum. Vi som publikum ønsker også å oppleve kultur i tidsmessige og trivelige omgivelser med nødvendig komfort.

Stange kommune skal være glad for alle de gode kulturkrefter vi har i kommunen. De er en berikelse for oss alle og fortjener at vi tar vare på dem, lar dem vokse og utvikle seg i vår kommune. Det gjør vi blant annet ved å satse på Tingvold som kulturhus.

Motstandernes argumenter er velkjente og forståelige: Mer penger til skole og eldreomsorg. Ja, jeg er enig i at vi skal ha god skole og en god eldreomsorg og at dette krever mye penger. Stange kommune bruker i dag mye penger på begge disse viktige områdene sammenlignet med mange kommuner. På kultur bruker vi ikke spesielt mye.

Jeg synes det blir feil å sette ungdom og eldre opp mot et kulturhus i Stange i denne situasjonen.

Behovet har vært der lenge. Gjennom eierskapet til Tingvold har vi nå mulighet til å skaffe kommunen en relativt rimelig og nøktern løsning. Både ungdommen og vi eldre (jeg er vel der nå) er brukere av kultur. Vi både liker og har behov for sang, musikk og teater, billedkunst og litteratur. Eldres behov for opplevelse og deltakelse er stort sett de samme som for andre aldersgrupper i samfunnet.

Mange unge og skoleelever tar i stor grad utdanning innen ulike kunst- og kulturfag. I vår kommune har vi fylkets eldste kulturskole. Som følge av det fikk vi også fylkets første linje innen musikk, dans og drama på videregående nivå. Talentene som har fått med seg ballast fra disse skolene må vi ta vare på og gi muligheter. Mange i min generasjon er også aktive utøvere i ulike kulturaktiviteter. Et kulturhus er for alle generasjoner. Det skaper identitet, glede og livskvalitet for oss alle.

Planutvalget i kommunen arbeider nå med en ny sentrumsplan for kommunesenteret. Der skal det blant annet legges til rette for økt aktivitet med handel og næring, kultur, opplevelser og sentrumsnær boligbygging. Ambisjonen er at Stangebyen skal vokse og bli et mer levende sentrum. Dersom vi skal lykkes med dette, trenger vi attraksjoner og etableringsmagneter. Et kulturhus på Tingvold vil være et godt bidrag i en slik strategi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke