Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ja, til matproduksjon i Hedmark og økt selvforsyning

0
Publisert: 25.mai.2016 04:04
Oppdatert: 25.mai.2016 04:03

Alle undersøkelser viser at et overveldende flertall av befolkningen ønsker produksjon av trygg norsk mat.

Derfor er det veldig bra at Bondelaget vil prioritere de små og mellomstore brukene i jordbruksforhandlingene. Det er en helt avgjørende forutsetning for den samlede utnyttelsen av de norske ressursene. Vi trenger størst mulig kornproduksjon på de flotte jordbruksområdene i Hedmark som er egnet for det samt å ta i bruk gras og beiteressursene ellers i fylket vårt. Utviklingen i egen korn- og grasproduksjonen og antall dyr på beite vil avgjøre din matsikkerhet og trygghet i årene som kommer med økende usikkerhet og klimaendringer.

Med kun noen få svært store gårder er det logisk sett umulig å få til høy nok selvforsyningsgrad og produksjon av nok mat på norske ressurser. Jorda ligger i stor grad spredt i både fylket vårt og i Norge. Gårdene må naturligvis gjøre det samme. Om FrP og Høyre får gjennomslag for mer av sin politikk for betydelig sentralisering, blir vi derfor enda mer avhengig av miljøskadelig soyaimport fra Brasil. Bruken av norsk jord går i så fall ned, mens bruken av brasiliansk jord går opp. Vi blir med andre ord mer prisgitt brasiliansk jordbruk.

Et nytt stortingsflertall fra 2017 vil sette inn større krefter for å øke matsikkerheten og holde fortsatt lav antibiotikabruk så vi unngår større problemer med dødelig antibiotikaresistens. Vi skal rett og slett investere i den maten du ønsker!

Arbeiderpartiet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke