hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Ja til pels på dyr

Publisert: 20.jun.2019 15:17
Oppdatert: 20.jun.2019 15:28

Pels hører hjemme på dyr. I Tor André Johnsens innlegg til HA 12. juni skrev han at for Frp er det uforståelig at et regjeringsparti ønsker å prioritere nei til pelsdyr. Jeg skriver til HA for å fortelle at dette er en viktig sak og hvorfor avviklingen av pelsdyrhold i Norge er en gledens sak.

Norge er ledende i Europa på god dyrevelferd. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg tror hver eneste bonde med dyrehold bryr seg om dyrene sine. Beitedyr får mer enn nok plass å leve på, på sommeren. De får leve lykkelige liv. Men det å opprettholde god dyrevelferd på pelsdyrfarmer er ikke engang mulig.

Rovdyr som rev og mink er ikke vant til et liv i fangenskap. I årtusener har vi har avlet kuer, griser og sauer i årtusener, de er blitt vant til å leve i avgrensede områder, det er ikke rovdyr. Rev og mink trenger flere kvadratkilometer å bre seg ut på for å få utløp for sine instinkter. Det er en sterk kontrast til burene minken lever i, hvor minstekravet er 0,27 kvadratmeter.

Resultatene på dette ser vi på Mattilsynets rapporter om dyrevelferden i pelsdyrnæringen, nesten halvparten av farmer har mangler. I disse rapportene er det bare satt krav om å unngå mer lidelse enn nødvendig. En kommer ikke bort fra at dyrene ikke kan leve et liv uten lidelse i bur.

For 17 år siden ga Venstre et krav til pelsdyrnæringen. Hvis ikke dyrevelferden er tilstrekkelig om 10 år, må næringen avvikles. Som da, klarer pelsdyrnæringen fortsatt ikke å levere god dyrevelferd.

Det var Gandhi som en gang sa: «The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated». Med vedtaket om å legge ned pelsdyrnæringen har Norge fulgt i Gandhis fotspor, og det er en sti jeg ikke har noe mot å gå.

fylkesleder i Innlandet Unge Venstre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke