19. jun
 
Ja til pelsdyr og tilstrekkelig erstatning

Publisert: 12.jun.2019 17:06
Oppdatert: 13.jun.2019 08:10

I samarbeidsavtalen med H, Frp og KrF har dessverre Venstre klart å tvinge igjennom et forbud mot pelsdyr. Det oppleves som helt urimelig at myndighetene skal tvinge en lønnsom og veldrevet næring til å måtte legge ned. Men å forby pelsdyr, var tydeligvis viktig for Venstre, for dette var noe de kjempet gjennom i forhandlingene.

For oss i Frp er det uforståelig at et regjeringsparti ønsket å prioritere nei til pelsdyr, som en viktig sak. Frp har prioritert en strengere flyktning- og asylpolitikk, lavere skatter og avgifter, lavere bilavgifter samt en massiv satsing på bygging av 4-felt motorveier med 110 og snart 120 km/t.

Saken om at pelsdyrnæringa dessverre må legge ned, har vi dessverre tapt. Den saken vant Venstre. Men kampen om å gi pelsdyrbøndene en anstendig kompensasjon er ikke over. I første omgang var regjeringens tilbud til næringa bare på noen hundre millioner. Det var altfor dårlig. Heldigvis etter tøffe forhandlinger fra H, Frp og KrF på Stortinget ble det et kompromiss på minst 500 millioner. Det er fortsatt for lite, men det avgjørende viktige er at 500 millioner er en overslagsbevilgning. Det vil si at dersom det blir behov for mer penger, skal det automatisk bevilges mer.

Men det er fortsatt en usikkerhet om enkelte pelsdyrbønder uansett vil komme tapende ut av nedleggelsen. Følgelig jobber vi fortsatt med å spisse vedtaket enda bedre, slik at alle skal få en anstendig erstatning for at Venstre har fått tvunget igjennom en meningsløs seier.

Når det gjelder min votering i saken, har jeg fokus på å jobbe for et bedre vedtak og ikke å bryte ut og stemme mot. Samarbeid forplikter. Det er viktig å være troverdig og forutsigbar ovenfor sine samarbeidspartnere, ellers blir det bare kaos. Om jeg bryter ut nå, vil plutselig Venstre eller KrF bryte ut i andre saker, som flyktning og asylsøkere. Da vil blant andre Venstre eller KrF sikre flertall med MDG, Rødt, SV, Ap og Sp for veiprising, økte skatter og avgifter, en mer liberal og dumsnill flyktning- og asylpolitikk etc. Det ønsker vi ikke. Økte skatter og avgifter og en ny bølge av migranter og lykkejegere ville vært meget uheldig for Norge.

LES OGSÅ: Våre debattsider er oppdatert med mange nye innlegg

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke