hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Ja til ulv

Publisert: 10.jan.2019 15:43
Oppdatert: 10.jan.2019 15:49

HA har 9. januar satt av tre sider til ulvehets med sjefsredaktør Carsten Bleness i spissen. Samme Bleness har ved mange anledninger gitt uttrykk for sitt rovdyrhat i sin avis. Han bør ta inn over seg at det er mange flere abonnenter til HA som er for rovdyr enn mot.

Vi støtter økonomisk utryddningstruede arter i andre land, men skal ikke ha en levedyktig stamme av rovdyr i Norge. Hva er det med oss nordmenn som tar oss til rette i naturen og opphøyer oss selv som overdommere over skaperverket. Er det bare sau som skal møte oss i skogen? En næring som subsidieres av staten er det det de fleste av oss vil ha? Så har vi skogeierne som i sin grådighet ønsker alle rovdyr til de evige jaktmarker. For de er profitten av å leie ut jaktterreng det aller viktigste. Der har de ikke skjønt at balansen i naturen skal man ikke tukle med, det vil en dag slå tilbake på dem selv.

Hvorfor alt dette hatet? Jeg og mange andre har aldri skjønt dette intense hatet som mange nordmenn har for rovdyr og i særdeleshet ulven. Utfordrer den for mange av oss vår intelligens? Er det derfor vi må bruke helikopter, snøskuter og 100 mann for å felle to ulver. Er det det vi kaller jakt? Jeg kaller det ynkelig slakt. Likeså at jerv med unger blir gravd frem og skutt i hiet. Dette er virkeligheten i Norge i dag. Jeg tror nok våre forfedre vikingene ikke var i nærheten av det barbari den norske stat bedriver i dag. En tilbakevendende klisje er vi skal gjøre det Stortinget har bestemt og det er å skyte ulv, masse ulv. Det er vel ikke mange på Stortinget som kan så mye om dyremangfoldet i vår natur, langt mindre om genetikk.

Nei Bleness, som talsperson mot ulv burde du vite bedre. Det har blitt flere sauer i området vårt også i ulvesonen. Jeg vil ikke ha tatt Tonning Riise til inntekt mot regjeringen i ulvekonflikten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke