17. sep
 
Jakten på jegerne

0
Publisert: 23.feb.2015 07:12
Oppdatert: 23.feb.2015 07:18

Mang en jeger gremmer seg når man blir fremstilt av media som blodtørstige barbarer som uten skrupler piner i hjel viltet - sånn er ikke jegere jeg kjenner.

Det er i lyset fra bålet at jegerne har samles for å kjenne samhold og fortelle sine gode historier i tusener av år. Kjærlighet til naturen, skogen og viltet lyser i en riktig jegers øyne der han reflekterer over livet ved bålet. Bålet som sosial arena er i dag overtatt av mange gjennom medier som facebook og twitter.

Mange av våre medlemmer reagerer på det som nå føles som en heksejakt mot hele jegerstanden, der «alle jegere» tas under en kam og forhåndsdømmes under den pågående rettergangen. Vi håper at den oppvakte leser forstår at medias «headlines» fra saken ikke representerer den norske jegerstanden.

Man må ha tiltro til at det er virkeligheten og handlingene som skal dømmes og ikke «eventyrhistorier» fortalt rundt det moderne sosiale bål. Human jakt og etikk er noen grunnpilarer ved dagens jaktopplæring gjennom Jegerprøven. De norske jegerne har da også gjennom sin oppførsel bygd seg opp et omdømme som er blant de beste i hele Europa. 75 prosent av befolkningen i Norge er positive til jakt. Denne tilliten må vi jegere vise oss verdig.

Selvfølgelig er det i alle grupperinger i samfunnet «noen få» som ødelegger for alle, ved at de skal tøffe seg «rundt bålet» på sosiale medier og på film ved å vise idiotisk oppførsel. Disse få menneskene forstår dessverre ikke sin rolle. Norges Jeger og fiskerforbund - Hedmark tar avstand fra illegal og ikke human jakt og synes det er bra at slike tilfeller blir slått ned på. Jegerstanden, slik jeg kjenner den, er opptatt av at viltet skal ha det bra og forvaltes på en human og god måte med kjærlighet og respekt.

Vi ønsker at jegerens hjerter vil banke for viltet, det gode liv i naturen og den humane jakt også i fremtiden.

leder NJFF Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke