Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Jan Olav Nybruket største pådriveren
«Du er for ærlig til å være politiker.» bruker kona å si til meg. Ja, jeg er kanskje det. Jeg reagerte i hvert fall voldsomt da jeg leste i HA 28. oktober at Ap har vært pådriver for å bygge eldreboliger i Stange.

Publisert: 30.okt.2018 14:20
Oppdatert: 30.okt.2018 15:31

I den samarbeidsavtalen vi har med Ap og SV står det at det skal bygges Bo- og Servicesenter i Stange i løpet av inneværende periode. Vi har i flere samtaler med ordføreren etterlyst byggingen, men har hver gang blitt beroliget med at det skal vi få til. Men ett år før neste kommunevalg, er ikke engang tomtevalget avklart.

Jan Olav Nybruket fra Frp etterlyste allerede våren 2016 planene for omsorgsboligene og fikk samme beroligende svar. Seinere har omsorgsboligene blitt en del av Stange sentrumsplan sammen med Tingvold, uten at prosjektet har kommet nærmere realisering av den grunn.

Da rådmannen i juni la fram sine budsjettplaner for perioden 2019-2022, var det lagt inn kun to millioner kroner til utredninger for omsorgsboligene, men ingen midler til bygging. Det betyr at omsorgsboligene først ville kunne bygges i 2024-2026. Det fikk igjen Nybruket til å reagere kraftig.

Opposisjonen fremmet så et forslag om at det skulle settes opp prioriteringsliste over alle prosjektene som skal gjennomføres i Stange de nærmeste årene. Her stemte vi med opposisjonen. Vi sa også at vi er for at Stange skal få et fornuftig kulturhus tilpasset Stanges behov, men at vi ikke kunne støtte at det bygges før svømmehall og omsorgsboliger.

Det var etter kommunestyremøtet i juni at vi valgte å melde oss blokkuavhengige. I den redegjørelsen vi hadde i Stangeavisa, gjentok vi vår prioritering, men vi skrev også at det er kommunens fagfolk som skal få bestemmer hvilke bygg som bør prioriteres. Det er en avgjørelse vi i Pensjonistpartiet sa at vi ville bøye oss for, sjøl om vi gjerne så at omsorgsboligene ble prioritert høyere opp.

Jeg snakket senere med kommunalsjef Tove Selnes. Hun bekreftet at omsorgsboligene ble løftet fram. Jeg trodde også at svømmehallen skulle løftes fram, men så til min forbauselse at den står langt nede på prioriteringslista.

Jeg er utdannet sivilingeniør. Hovedfelt er varme, ventilasjon og sanitær. I tillegg har jeg etterutdanning i varmepumper. Jeg er antagelig enste kommunestyrerepresentanten som har vært på teknisk befaring i svømmehallen. Den viste et nedslitt anlegg. Det vil likevel være mulig å holde liv i slike anlegg, men det kan medføre ekstraordinære vedlikeholdskostnader, og det vil alltid være risiko for totalhavari. Jeg ble derfor overrasket over at ny svømmehall ikke var høyere prioritert. Men da har vel eiendomsavdelingen ansett det som forsvarlig å bruke den gamle noen år til, uten at det foretas omfattende rehabilitering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke