17. sep
 
Jeg blir flau over å være nordmann

Publisert: 23.mai.2017 21:52
Oppdatert: 23.mai.2017 22:39

MDG vil fjerne oljenæringa innen 2032. Jeg forstår at ungdommen er ambisiøse og ønsker å redde kloden, men hva med litt realisme inn i tankegangen?

Hva da med de 100-150 000 som jobber i olje relaterte yrker? Hva skal de jobbe med?

Bøndene skal vel da kvitte seg med sine traktorer, skurtreskere osv. Trolig får da hest og kjerre sin nyinntreden i landbruket og i skogsdrift. Alle bensinstasjoner skal gå over til pølser og brus, og vil bli ladestasjoner, og vi vil gå tilbake til grusveier, for asfalt er jo oljerelatert. Eller skal vi gå tilbake til hvalfangst? Vi fikk jo mye oljerelaterte produkter fra hvalolje.

Renessansen vil også komme innen plastbransjen, for plast er jo også en del av oljen så vidt jeg vet. Gummihjulet vil nok trolig også forsvinne, så jeg ser for meg at det etter hvert dukker opp tre hjul fabrikker, skogsarbeideren og fløteren må da nødvendigvis komme tilbake for å få fram trevirke til fabrikkene. Folk på bygda vil trolig få en lang vei å gå på butikken, for kjøre skal de ikke.

Slik kan man fortsette å fantasere i yrke etter yrke, om disse folka får makt i Norge.

De vil bruke oljefondet til miljøtiltak, men forbanner det som har skapt det.

Byene skal stenges for biltrafikk, men de vil ha skyhøye bomtakster, men på hva når byene blir stengt for biler?

Man kan egentlig skrive side opp og side ned, om hvilken naiv tankegang om Norges framtid, som kommer fram i dette partiet.

Jeg blir faktisk flau av å være nordmann, når mine medborgere viser en slik naivitet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke