buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Jeg er fortsatt hedmarking

Publisert: 16.sep.2019 13:48
Oppdatert: 16.sep.2019 13:56

Jeg viser til Trond Svendsens kommentarartikkel i HA 14. september, hvor han skriver at vi ikke lenger kommer til å være hedmarkinger ved årsskiftet. Sammenslåingen av Oppland og Hedmark kan være en god idé, for å få et mer slagkraftig fylke. Det har jo også vært et fylke tidligere også, i en tid da det meste av transporten her gikk til fots eller med hest. Det er synd at man har valgt det historieløse og intetsigende navnet «Innlandet» på det nye fylket, når vi for eksempel kunne tatt tilbake det historiske navnet «Opplandene». Men det toget er dessverre gått.

Navnene «Oppland» og «Hedmark» kommer da til å forsvinne som fylkesnavn. Men det nye fylket kommer fortsatt til å bestå av områder med egne navn, for eksempel Østerdalen, Solør, Gudbrandsdalen, Toten og Valdres. Hedmarken er området som består av Hamar, Stange, Løten og Ringsaker kommune. En person fra Hedmarken vil fortsatt være en hedmarking, også etter fylkessammenslåingen, akkurat som vi fortsatt kommer til å ha totninger, gudbrandsdøler og østerdøler innenfor det nye fylket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat