hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Jeg er ikke skuffet, jeg er forbannet

Publisert: 23.jun.2017 13:26
Oppdatert: 23.jun.2017 13:26

Jeg leser i HA at de ansatte hos Fylkesmannen skal være skuffet over at Lillehammer fikk det felles fylkesmannsembetet fra 2019. Vel, det er nok mulig at noen er det. Men ingen har spurt meg. Jeg er ikke skuffet. Jeg er forbanna.

Men jeg er ikke forbanna på at Lillehammer fikk embetet, det har de fortjent etter at Hamar har rasket til seg så mange av de offentlige sentraliserte arbeidsplassene de siste åra. Nei, jeg er forbanna på den blåblå regjeringa som nå kjører den mest aggressive sentraliseringspolitikken vi har sett på flere tiår. Det gjelder «nær»politireform, kommunereform, regionreform og en rekke andre prosjekter som nå vil føre til det største tapet av kompetansearbeidsplasser i distriktene noen sinne.

Nå gjelder det også min arbeidsplass. Regjeringa gjør som den vil og overlater til de tillitsvalgte å ta rollen som skuffede eller jublende representanter i kretskampen mellom Hamar og Lillehammer. Det er ikke en gang reell medbestemmelse i saker som angår oss drøye 100 som blir rammet. I det såkalte medbestemmelseskartet er saker som sluttpakker, reisetid i arbeidstida, hjemmekontor og så videre ikke forhandlingstema. Der er det «arbeidsgivers styringsrett» som gjelder.

Ingen mister jobben, heter det så pent. Jeg tror ikke så mange av de ansatte i Hamar er med på lasset når embetet flytter i 2019. To timers ekstra reisetid hver dag er ikke akkurat noen velferdsøkning. For oss gamle, sure gubber som blir tvangspensjonert, er det ikke livet det gjelder. Det er de unge med familie og nykjøpt hus som må bære de største omkostningene. Når skal noen stanse denne galskapen?

fagorganisert

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke