Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Jeg forstår ikke logikken

Publisert: 29.jun.2017 15:27
Oppdatert: 29.jun.2017 15:42

Til stadighet leser jeg en påstand om at dersom inntektsskatten øker, «vil folk jobbe mindre» og motsatt, senest i Dagsavisen for 25. juni. Dette ubegripelige påstander for meg.

Selv har jeg jobbet i skoleverket i bortimot 40 år, og min far var industriarbeider i knappe 50 år. Skulle noen av oss valgt å søke om reduserte jobber, dersom vi hadde fått økt inntektsskatt?

Jeg ville heller reagert motsatt, ved å forsøke å jobbe mer for å kompensere for inntektstapet – eller helst latt det skure og gå, og tenkt at skatten går til gode formål. Jobbe mindre – aldri i verden!

Jeg undrer på hvordan bussjåfører, butikkansatte, hotellrengjørere eller andre i liknende situasjon tenker? Ville de gjøre mindre enn før? Neppe!

Like fordømt ser det ut til at påstandene om at økt skatt fører til mindre innsats og arbeid, aksepteres som en sannhet. Hvorfor er det slik? Neimen om jeg vet.

Kanskje det skyldes at de som sette fram disse påstandene, ikke aksepterer at det å jobbe som industriarbeider eller rengjører, ikke er arbeid, men bare et slags tidsfordriv?

Kanskje de mener at det bare er å drive med pengeflytting som er et ordentlig arbeid? At det bare er de som «skaper noe»? Det virker jo unektelig slik.

I så fall må jeg få erklære meg hjertens uenig!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke