Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Skidag: Et bra tiltak, synes Amanda Tørring. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
 
Jeg sier ja til skidag
Her om dagen kom jeg over en artikkel skrevet av Anne Kristine Bergem. Den hadde tittelen «Skidagens forbannelse» og handlet om at skoler ikke burde arrangere skidager.

0
Publisert: 20.feb.2016 04:00
Oppdatert: 20.feb.2016 03:59

Meninger

Blant annet sto det at skidager er med å fremme dårlig selvfølelse og at det i tillegg er dyrt for dem som er nødt til å kjøpe nødvendig skiutstyr. Selv har jeg nettopp kommet hjem fra skolen skidag på Gåsbu, og jeg har hatt en kjempebra tur.

Nordmenn har i alle tider gått på ski, og langrenn er en stor del av kulturhistorien vår. «Nordmenn er født med ski på beina» heter det. Det vil ikke si at vi må gå på ski hele tiden, men jeg syntes absolutt vi burde gå på ski innimellom, og videreføre kulturarven. Mange barn går på ski sammen med familien, men for andre er skolens skidag eneste mulighet til å prøve seg i skisporet. Skal vi virkelig ta fra dem den muligheten? Da blir det bare de som har skiglade foreldre med hytte på fjellet som får oppleve å prøve seg på ski.

Jeg er enig i at en skidag kan være dyrt, om du ikke har det nødvendige skiutstyret og er nødt til å kjøpe, men på skolen der jeg går har vi løst problemet på en god måte. FAU har arrangert «byttedag» der man kan bytte til seg eller kjøpe skiutstyr til en billig penge. Dette syntes jeg er en god løsning.

«Skidag er med på å fremme mobbing og dårlig selvfølelse» mener mange. Anne Kristine Bergem forteller i artikkelen om sin egen barndom der hun hadde mareritt før hver eneste skidag, fordi hun følte seg dårlig i forhold til klassekameratene som hadde mer øvelse i skigåing. Det er nok sant at mange opplever skidagen ubehagelig, men det er nok enda flere som syntes skidagen er helt topp. Og hvis vi kutter ut skidagen, hva blir det neste vi må kutte ut?

Må vi droppe svømming fordi noen ikke vil vise seg fram i badetøy? Kanskje vi må kutte ut gymtimene fordi noen ikke føler at de er gode nok? Vi kommer alle til et punkt i livet der vi må gjøre noe vi egentlig ikke har lyst til, men jeg tror vi har godt av å trå ut av komfortsonen vår innimellom.

Skolen må gjøre det de kan for at skidagen skal bli en god opplevelse for flest mulig. På skolen der jeg går har vi flere løypealternativer man kan velge mellom, med ulik lengde. Da kan man selv velge hvor langt man vil gå, og man går med andre som er på samme nivå som deg selv. Halvveis gjennom dagen har vi en god matpause og lærerne tenner opp bål. Dessuten er det et opplegg på skolen for dem som ikke kan delta på skidagen av ulike årsaker.

Personlig mener jeg at skolens skidag er et godt tiltak, hvor alle får mulighet til å prøve seg i skiløypa. Det er artig å tilbringe dagen med gode klassekamerater og dessuten er det godt å være i fysisk aktivitet. Vi har alle en boks der vi føler oss trygge, men vi har alle godt av å bulke den boksen innimellom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke