17. sep
Einar Busterud vil ikke ha jobben til sjefredaktør Carsten Bleness (t.v).

 
Jeg søker ikke redaktørjobben
HAs redaktør Carsten Bleness mener jeg er ute etter jobben hans.

Publisert: 13.jun.2017 18:44
Oppdatert: 13.jun.2017 19:57

Årsaken er at jeg på mandag skrev: «HA har vel tatt livet av sentrum mange nok ganger nå? Når offeret fremdeles puster er det kanskje på tide å fokusere på livskraft, overlevelsesevne og mulighetene til et langt liv?» Dette som en kommentar til at avisen for ca 256. gang hadde tatt livet av Hamar sentrum.

Her kan du lese lederen Busterud sikter til.

«Medienes rolle er å ivareta ytringsfriheten, skape diskusjon om de politiske valgene og være et kritisk korrektiv til de politikerne som sitter med makten. Det er viktig å holde disse rollene fra hverandre.» Jada, slik skal det være. Men mediene bør vel også avspeile virkeligheten, forholde seg til fakta og ikke konstruere «alternative sannheter».? Når en HA-leser på Facebook skriver at «Helt enig med HA. Sentrum er dødt, alt er borte! TRAGISK”, så er det åpenbart at HA har skapt både en virkelighetsoppfatning og et inntrykk hos leserne av hva avisen selv mener om sentrum og Hamar som handelsby.

Dette er en virkelighetsoppfatning som står i sterk kontrast til hva Adm dir. Frank Larsen i Kunnskapsparkens informerte om i fylkestinget på mandag. Hans beskjed til fylkespolitikerne var:

«Dere må begynne å bruke Hamar som spydspiss! Hamar har en arbeidsstyrke med høy utdannelse. 40 prosent har høyere utdanning, og det er på nivå med universitetsbyene Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger .... Som handelsby har Hamar en omsetning per innbygger som er høyere enn Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.»

Les også: HA laget en større artikkel på Frank Larsens foredrag. Det kan du lese her.

Frank Larsen kunne holdt samme foredrag i HAs lokaler. Hvem er det som med HA som kilde kunne ane at handelsomsetningen pr. innbygger er større i Hamar enn i de største byene i Norge? Jeg tviler på at de som bruker HA som eneste informasjonskilde har oppfattet at det er Hamar som er spydspissen av kommunene i vårt område. De ville nok satt spissen litt lengre nord. Men Frank Larsen har lest statistikkene. Det er en fordel av og til, også for mediene.

Jeg er en sterk tilhenger av kritisk journalistikk og mener norsk presse har alt for lite av den, også HA. Men enkildejournalistikk kan aldri bli kritisk. Og negativ vinkling av saker er noe helt annet enn kritisk vinkling.

Jeg har ikke noe ønske om å overta redaktørjobben i HA. Det har vært mer enn nok politikere både i redaksjon og styre opp gjennom årene. Derfor aksepterer jeg at avisen synes det er ti ganger mer interessant at Ola Myhre flytter tilbake til fødebyen enn at NVE legger 20 nye arbeidsplasser til Hamar (målt i spalteplass). Men som eneste dagsavis i området har HA et spesielt ansvar for å formidle fakta, både de positive og de negative. Vanskeligere er det ikke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke